Translate

lördag 25 juni 2011

Matt midsommar


Sötaste granndottern Enya 
Vi skulle ha fest. Tänkte vi. Bjuda hit vänner och släkt. Grilla, spela hög musik, spel och fotboll. Kanske till och med lite brännboll. Vi hade tänkt ha nubben och sillen, blommor i håret, fina kläder, ja ni vet, hela rubbet. Men så ringde vi inte och bjöd in de vi hade tänkt oss. Vi köpte aldrig någon nubbe. Städade inte ens en gång. Blommorna vi plockade satte vi i midsommarstången och sparade inga till borden, eller till håret. Vi skickade en trevare till inbjudan till några vänner, lite halvhjärtat sådär, för midsommar är ju trots allt en högtid, den borde firas med pompa och ståt. De hade andra planer. Vi blev inte ledsna för det. På midsommardagen tittade jag och Marcelo på varandra. Lite skyldigt. Vi borde ha gjort mer. Nu hade vi inte ens handlat. Men vi ville inte mer. Orkade inte riktigt. En midsommar framför TV;n är inte helt fel eller hur? Men jag styrde till affären och handlade litegrann. Lite cola, lite kyckling, en och annan frukt. Sen var det bra. 


Lite dans runt stången. Jag kastar upp Lilla N medan de andra två får hoppa själva.

Mittimellan N får hjälp i lekarna.
Klockan två gick vi upp till byns midsomamrfirande. Vi dansade små grodorna och karusellen, gjorde raketen, köpte lotter, fiskade i fiskdammen och pratade med grannar. 
Stora N är en fena i säckhoppning!
Mycket pratande med grannar blev det. Tyvärr ingen vinst i nåt lotteri, men dans och lekar. Pappa och Grace kom, vi grillade, åt sillbiten och färskpotatisen. De var lika trötta som vi. Klockan halv nio lämnade de oss. Vi fick vår stund i soffan med film och jordgubbar.


Trots att det inte blev ett firande som det "ska" vara, var den här midsommaren riktigt skön. Vi var på samma energinivå hela bunten. Och det var så skönt. Visst är det kul att ha ett riktigt party. Men ibland är det också jobbigt. Vi fick vår firar stund, men i makligt tempo. Med lagom många människor. Men nästa år, då ska det bli PARTYYYYYY....kanske.

1 kommentar:

Ann sa...

Haha precis som vår midsommar...vi orka inte heller...Men tänk det blir midsommar ialf!