Translate

onsdag 8 juni 2011

Hundslagsmål med bitskador





I går hände det där som inte får hända. Hundarna slogs igen. Allt var över på mindre än 7 sekunder. Men skillnaden från de andra gångerna var att Pluto inte gav sej direkt. När jag fick loss Bobbo från Pluto hängde Pluto kvar och högg igen. Det skulle inte vara jätteproblem, om inte Plutos mun är skapt för att orsaka skada. Återigen var det Bobbo som flög på Pluto för att ta en leksak ifrån honom. Pluto försvarade sin sak. Bobbo blev bitskadad och i morse ringde jag desperat runt till veterinärer runt om för att få en tid. Ett bet har tagit olyckligt i benet, så tävling på söndag är det bara att glömma. Dessutom har Bobbo fått en skada i ljumsken, runt snoppen, när jag lyfte undan honom. Det var inget jag såg igår, men under natten har skadan blivit ganska stor, och under dagen har han slickat sönder sin ljumske. I natt har de sovit tillsammans för första gången på jättelänge. Bobbo har gjort lekinviter och busat med Pluto på ett sätt som han inte brukar göra. Självklart är han jätte halt. Och en av anledningarna till att jag ringde var för att Bobbo bad mej. Han hade ont och ville ha hjälp.


Tillslut fick jag tag på en veterinär som kunde behandla min älskade vovve. Han fick antibiotika och smärtstillande. Det ska han äta i 8 dagar. Dessutom fick han en spruta till.


Jag är fasligt trött på att Bobbo hoppar på Pluto med sex veckors mellanrum. Av flera anledningar. Så på nåt sätt måste jag sätta stopp för det här. Ingen jag pratar med har kunnat ge något råd. I natt fick jag en en idé. Och idag tog jag upp det med vetrinären. Jag testade att ge Bobbo en kastreringsspruta. För att se om hans testosteronhalt sjunker, och att han då blir mer benägen att låta Pluto vara ifred. Jag håller tummarna att det är så. Det måste bli så!
Här är Bobbos ljumske, not so nice...
Bitskada i benet

1 kommentar:

Ann sa...

Aj aj aj dumma stackars Bobbo...=( Krya på honom och hoppas kastrationssprutan löser bekymren