Translate

måndag 29 oktober 2012

En skogspromenad


 
Vilken fantastisk helg vi har haft! Det har varit underbart väder och det har gjort att det roligaste under helgen har varit skogspromenaderna. I går tog jag med barnen ut i vår skog som ömsom är helt förtrollande och ömsom rena rama rissnåren. Jag hade varit på dåligt humör innan men det rann av mej när jag fick min dos av natur. För första gången skickade jag Pluto på ett människosök, utan att han fått en synretning innan. Jag beordrade Mittimellan N att gömma sej medan vi strosade på stigen. 
Bobbo söker mellan träden.
Hundarna var långt framme så de upptäckte ingenting. När hon var gömd kallade jag in hundarna och gick upp en bit in i skogen innan jag skickade Pluto med ett "ta dom" som är mitt kommando. Först stack han iväg och började leta, men när han inte hittade något stannade han till flera gånger och sökte vägledning. Jag var tyst och lät honom jobba. Turligt nog gav han inte upp och tillslut hittade han henne! Som sagt, han börjar förstå vad han är ämnad till att göra egentligen..... använda näsan. Bobbo  tyckte livet var fruktansvärt orättvist när han inte fick söka istället för Pluto, men så är livet när man är två hundar i familjen. Bobbo hade innan fått söka rätt på Lilla N som gömt sej på samma sätt.


 Barnen är så sällan med i skogen och när jag väl får ut dem så gäller det att låta dem leka på sina villkor och inte bara vara figuranter, apportkastare och annat för hundarnas skull. Förutom det lilla avbräcket blev skogspromenaden just bara en promenad. Vi var ute i drygt en timme, klättrade uppför berg, hoppade mellan tuvor i träsket, traskade på fina stigar, brottades med riset, klättrade över stockar och i barnens värld gömde vi oss för lejon, slogs mot monster och letade efter soldater. Spännande skog vi har!

Inga kommentarer: