Translate

måndag 31 oktober 2011

Mer passion!

Jag vill ha mer passion i livet! Nej jag pratar inte om mer sex, utan mer livsnerv. Lite dallringar. Jag vill ha mer. Så just nu funderar jag mycket hur jag kan få det. Utan att ruinerar mej på kuppen. Jag är en passionerad människa som älskar att känna mycket och lite till. Och just nu har jag ett bra liv. Jag har uppnått mina bas drömmar. Men det räcker inte. Livet måste ha mer nerv i sej. Mer hissnande ögonblick. Marcelo suckar och undrar vad det är jag behöver, men jag kan inte svara på det. Jag vet ju inte! Vet bara att det här inte är nog. Jag  har för mycket av pappas vagabondblod i mej. Känner mej rastlös. Tycker att "alla andra" har mer spännande liv än mej. Det är inte fler saker jag vill göra. Häcken är full. Det är annorlunda saker, eller andra saker, jag vill hitta på. 

Jag funderar på om jag kan bil-luffa i Eurpoa med ungarna i sommar? Eller kan vi  fira nyår i Sydney? Ska det vara så omöjligt att sjunka ner i ett chokladbad vid advent eller skriva en roman till sommaren? Jag vill göra någonting. Något annorlunda. Inte crazy-annorlunda, bara annorlunda mot min egen lunk i livet. Har ni bra förslag som inte kostar skjortan så fram med dem. Jag är sugen på allt!

2 kommentarer:

Sachiko sa...

Ryan Air till Beauvais och sen Disneyland Paris och några mysiga dagar i romantikens huvudstad? Billiga hotell finns i Quartier Latin (5:e arrondisement), som dessutom är ett av de lugnanste, vackraste och mest romantiska stadsdelarna i hela Paris. Morgonmarknad finns varje dag där man kan titta på och köpa konstiga grejer. Jag har lyckats flyga tur och retur för dryga femhundringen och 3 nätter på hotell (dubbelrum)kostade ca 2500 kr för två personer. Man kan säkert hyra en liten parislägenhet för ca 4000 kr en långhelg och laga mat "hemma". Tar ni med mig som er personliga guide står jag för min del av kostnaden och kan även passa barnen om turturduvorna behöver en kväll för sig själva och dinera och strosa på egenhand. Ni vill ju inte missa Mona LIsa I Louvren, vilket ju spännande för vuxna men kass för barnen) jag kan ge ungarna en kulinarisk glassupplevelse vid Notre damm och ta med dem till en av alla de vackra parkerna som finns i kvarteren. Paris har blivit bra glutenfri på mat på restaunganer.
Bareclona är annars att rekommendera eftersom det är både strandliv och city i ett, och det finns något för alla. Barnen skulle älska gatuartisterna som är utklädda och gör tokiga saker på La Rambla. La Rambla är en gågata som tar ca 2 dagar att utforska. Missa inte matmarknaden om ni åker dit. Den är en av de mest spektakulära i Europa. Vi hyrde en skitfin trerumslägenjet med två sovrum med två badrum med dusch och badkar för 2700 kr (3 nätter) och flyget var Ryan Air så det var billigt. Det finns billigare4 hotell, Bägge städerna är givetvis perfekta fototokiga.
Maten på de gator där turisterna är är helt värdelösa, och inte särskilt gott men jag kan de bra tips om ni bestämmer för att åka till någon av de städerna. Jag kan även tipsa om kul grejer att se och göra som inte är så klyschiga och som inte står i alla turistguider.
Annars en båtkryss till Tallin för att gå på den enorma julmarknaden och bo där några dagar och se de gamaa byggnaderna är kul. Undvik de fattiga kvarteren dock för du kommer bara bli ledsen över vilken misär så många lever i. Jag tror barnen skulle tycka det var hemskt. Men i gamla stan är det jättefint och marknaden är kanon.Finns många pubar och restauranger att besöka där barn är välkomna. Det är barnvänlig stad som känns trygg.
Annars får ni fira jul med mig, och sånt är ju alltid en ähum...upplevelse. Haha!

Åza Diaz Mägi sa...

Kärlek. Kärlek! Blev lite tårögd! Saknar dej.