Translate

söndag 2 oktober 2011

Avslutning


Slalom
I dag var det avslutning på agilitykursen. Vi hade en lätt hoppbana som hundarna fick prova. Alla kom inte. Men det var ganska skönt. Det gick fort då. Hundarna och förarna var kanonduktiga. Jag blir alltid lika förvånad över hur mycket de lär sej på en nybörjarkurs á 7-8 gånger. Klart bäst var en portugisisk vatten hund som alla instruktörer förälskat sej i. Hon är pigg, lättsam, söt (fäller inte) och otroligt samarbetsvillig. Jag hoppas de och alla andra tar chansen att gå fortsättningskursen i vår. Vore kul att se dem på tävlingsbanorna i sommar. 


Framåtdriv
Under kursens gång har vi tränat slalom, kontaktfält, tunnlar, långhopp och balanshinder. Deltagarna har varit mestadels large hundar och det är ganska ovanligt. Vi har haft otroligt snabba hundar, och hundar som tar det i lite makligare tempo. På utvärderingslapparna fick vi idel ros, förutom av ett par. Men de har typ klagat på allt sen de började. Tyvärr drog deras attityd ner glädjen att hålla kurs.
Kontaktfält
 De var så tongivande i gruppen. De ville ändra tider, flytta dagar,stryka vissa av hundarna som skulle gå på kursen,  gå fram lite för fort, lyssnade inte på vad vi sa osv osv. När vi inte tillgodosåg deras behov var det suck, stön och mycket pussel. Jag är glad att Ann, världens bästa Ann var med och hjälpte mej under kursens gång. Just nu känns det inte som om jag vill hålla kurs igen. Klart den känslan kan gå över. Men jag vill alltid att alla deltagare ska känna sej nöjda efteråt. Alltså känns det lite som ett misslyckande med deras negativa attityd. Men så har jag ont och är sjuk. Med andra ord lite överkänslig just nu. Och det tänker jag vara tills det går över. Så det så!
Agility med glädje o fart!De andra deltagarna har varit underbara, fantastiska och magnifika. Det är de som jag får ta med mej, när jag mår bättre. Det är kul att ha kurs. Men det är också väldigt skönt när det är över. Dagar frigörs och schemat blir lite mindre späckat. Nu ska jag ägna lite mer tid till mina egna voffsingar. Och kanske fika med en vän eller två!

1 kommentar:

Ann sa...

Man kan inte glädja ala vet du...;) Glad att jag kunde vara en bumperzoon åt dig...;)