Translate

måndag 24 oktober 2011

Helg med brudarna!

Mina bästa, bästa vänner
I helgen drog jag och mina bästa vänner ut till Gryts skärgård för att fira att vi alla snart blir /har blivit 35 år gamla. En milstolpe. Nu är vi mellan 35 och 40.......vi som är så unga! Det blev en kanon mysig helg med god mat, gott vin för alla icke-gravida och många, långa samtal. Vi skrattade mycket och det blev även en del tårar. Inga barn var med, inga hundar, inga karlar. Bara vi. Vänner. Jag behövde det. Jag träffar mina nära vänner alldeles för sällan. Vardagen pinnar på i för högt tempo och den drar oss åt olika håll. Konstigt det där. Vi borde ha mer tid och ork att vara tillsammans. Men nu tog vi tid. Vi till och med sov tillsammans. Underbart.


Jag njuter av högfart o fin natur
Helgen började med att vi for ut i skärgården med en av de skönaste båtar jag någonsin åkt med. Jag tog med min nya kamera och fotade och fotade. Ljus och färger var inte de bästa, och jag har ju en inkörningsport för att lära mej denna kamera. Som dessutom stod inställd lite fel. Men det rättade jag till så småningom. Att åka ut i vattnet så där rensade min själ. Det var så välbehövligt. Helt fantastiskt super amazing. Höstfärgerna sprakade emot oss, vattnet var lugnt och vinden ljummen. De andra tjejerna njöt lika gott som jag.


Huset vi sov i sett från båten
Vi bodde i ett båthus med en fantastisk utsikt och med kluckande båtar under oss. Vi tände levande ljus, dukade upp för goda middagar och mumsig frukost. 
Och vi åt länge. Utan att serva andra människor. Utan att behöva uppfostra sina närmaste bordsgrannar. Bara det är ju ett plus då och då. Mesta dels av tiden tillbringade vi i soffan men vi tog även en promenad längs med klipporna och samtalsämnena slutade aldrig att strömma mot oss. Mycket barn blev det. Lite sex. Karlar, jobb, skola, känslor, framtid, lycka och självförtroende. Allt pratade vi om i samma frenesi. Vi kunde liksom inte få nog av varandra. På söndagen klämde vi ihop oss i Fridas bil och pratade hela vägen hem. Nu väntar en förlossning, några födelsedagar och advent. Vi har några sammankomster att se framemot. Vi måste bli bättre på att ses däremellan. Nu ska jag dock leva på den här helgen hela veckan!

Inga kommentarer: