Translate

tisdag 18 oktober 2011

Utlands besök


Mina barns mormor kommer från ett fattigt asiatiskt land. Hon kom till Europa för många, många år sedan. Hennes syskon finns utspridda på världens alla kontinenter. Det är rätt häftigt, eftersom de just har ganska små medel i sitt hemland. Mormor hamnade i Sverige och blev styvmor till mej och mormor till mina barn. En syster blev gravid i Tyskland och en hittade sitt liv i England. De "europeiska" systrar möttes upp förra veckan här i stan och vi åkte dit för att besöka dem. En av dem hade med sej sina barn. De kom till mitt jobb under torsdagen och pratade engelska och tyska med  elever som läser språken. Det var oerhört uppskattat. Och våra utländska besökare var enormt imponerade över den svenska skolan. De pratade också lyriskt över den fina luften och den stressfria miljön. Bara i Hamburg lever det 2miljoner invånare..... lite skillnad från våra små byar. 
Stora N fick en chans att sparka lite boll med sonen en stund och trots att de inte pratade varandras språk så gick kommunikationen bra. Allt som behövs är en boll! Det är kul att testa sina språkkunskaper och det är kul att träffa folk som är vänliga, trevliga och som man haft sporadisk kontakt med sen man var liten.


Nu har de åkt tillbaka till sina nya hemländer.Vardagen har återvänt. Kanske följer vi med mormor till England nästa gång?

Inga kommentarer: