Translate

söndag 15 april 2012

Nu är oturshöjden nådd

Bill och Bull har flyttat.
Nystädat akvarium. 200liter klart, porlande vatten och ett gäng simmande fiskar. Jag satt länge och tittade igår kväll. Vid ett kom jag till sängen.

Vatten rinner under parketten ut i
hallen
Klockan fem på morgonen vaknar jag av en vansinnig Marcelo. Kvar i akvariumet finns fiskarna och ca 20liter vatten. Resten rinner och sipprar ut över hela huset. Vardagsrummet, väggen till ungarna, ut i hallen, genom köket. Gissa vad jag gjorde kvart över fem i morse..... tömde akvarium. Sedan torka golv. 
Jag slet upp en list och stoppade en del vattenflöde under parketten mellan vardagsrummet och köket. Så ringde jag försäkringsbolaget. Deras spådom: torkfläktar i 3 veckor, bryta upp allt golv, bryta upp väggar, torka och göra om......... Ångest! Så numera har mina fiskar bytt ägare. Jag fick säga hej då till Bill och Bull, hej då till Diamant. Det är andra gången i mitt liv som jag lämnat ifrån mej djur. För herrans många år sedan lämnade jag bort mina nymfparakiter. Sedan har några djur rymt, som Pyrit och en nymfparakit. Hundarna  Frasse och Axton, sköldpaddan Snuttan, min fina, fina kanin Bubba, mitt marsvin, och Kalle, mormors undulat som jag fick ta över, alla mina råttor, de var kvar tills de dog. Nu är jag i ett hushåll med bara två hundar. Det känns konstigt. Men vi skaffar inget mer akvarium. Vi ska försöka överleva den närmaste tiden, jag mår lite illa vid tanken, men tänker samtidigt att det här är bättre, materiella saker går att ersätta. Huvudsaken är att vi har varandra. Fiskarna kommer få det utmärkt hemma hos Annelie. Marcelo blir glad över att vi inte har ett akvarium och jag och barnen får sörja tillsammans. Sedan får vi väl se hur processen med försäkringsbolag, snickare och byggfläktar kommer att gå. Förhoppningsvis har det något gott med sej....... svårt nu bara att se vad!

Inga kommentarer: