Translate

tisdag 24 april 2012

Lyckad träning


Idag gick träningen så där himmelens bra!  (förutom en fläskläpp jag fick av Pluto när han skulle pussas). I dag rullade allt bara på. Pluto var uppspelt och tyckte allt var roligt. Han gjorde sitt bästa och då kommer vi så långt. Vi körde igenom vårt klass 2nummer, vi körde igenom nästan hela lydnads 1:an och jag tränade sug på hinder i agility.  Han flämtade när vi var klara. Mungiporna var uppdragna i han karakteristiska grin och han hade slutat galoppera och travade istället. När vi kom hem slängde han sej i sin säng och rörde inte en fena förens klockan 2 på natten. Även då såg han han ut att le.


Jag tycker det är så underbart med Pluto, han kan vara sofffpotatis, men har heller inga problem att träna 1½timme. Han tycker om sin säng men hänger utan bekymmer på när långpromenader i väntar, oavsett väder. Och visst händer det att träning går åt skogen, men alltsom oftast gör han sitt bästa, ger allt i allting. Han kastar sej orädd ut i alla moment och ger sej inte förens han verkligen försökt lista ut vad som förväntas av honom. Sköter jag mina kort rätt kommer vi ha chans att gå lite långt han och jag. Men det ligger på mej att jag tränar rätt! I dag under träningen upptäckte jag att det är mycket upprepningar i programmet. Det får jag försöka ändra på. Däremot fixar han allt som behövs, inklusive pussen på slutet som han varit lite för blyg för att ge förut. I lydnaden har han börjat fatta fotgåendet. Jag har börjat kunna gå längre sträckor och han stannar kvar i fot. Nu fixar han även vändningar utan att sticka i väg med rumpan, som han gjort förut. I inkallningen kan han nu sätta sej fot efter den långa transportsträckan, även om det fortfarande är lite för snett, men det kommer! I agility är han fortfarande väldig lång efter några hinder, vilket gör honom väldigt känslig för hinderavstånd. Men han har börjat söka hinder, inte bara ta det första bästa och sedan leta efter belöning. Svårast har han för däcket och slalom. Men idag nötte vi däck ganska länge. Och det går bra om han inte har för många hinder före. Tror ni det går att säga åt domarna att sätta däcket som hinder 2 i banan? Men vi fortsätter nöta. Många disk lär det bli i sommar. Men huvudsaken är att vi har roligt!


Efter en träning som den här är det fantastiskt att åka hem. Jag känner mej glad och hoppfull i hela kroppen! Bobbo däremot fick stanna hemma för att vila bakben. Han får springa lös på tomten, men annars är det total vila för honom som gäller nu till slutet av veckan. Förhoppningsvis mår han bra i benet då. Och så kan vi börja sätta programmet för hans debut i klass 2, som är betydligt mer komplicerat än Plutos.... hur sjutton ska jag komma i håg allt?

Inga kommentarer: