Translate

söndag 28 augusti 2011

Freestyle i KarlstadJag hämtade Frida tidigt i går på morgonen och vi kuskade västerut i Marcelos bil mot Karlstad. Perfekt att tillbringa 3½timme ihop med sin bästa kompis på väg till en rolig tävling med sina älskade hundar! Uppladdningen var med andra ord optimal! Vi var nummer två på plats i Karlstad. Inga funktionärer, inga rep, inget sekretariat, ingenting som vittnade om att en tävling som skulle äga rum, förutom en liten skylt där det stod Karlstad Brukshundklubb. Tävlingen var förlagd på ett naturbruksgymnasium och denna helg var en stor happening med massor av utställare, kaninhoppning, kavallettiuppvisning, utställning, traktoråkning medmera. Dit vi blev anvisade fanns dock bara ett litet tält.Och skylten. Tillslut fick jag tag på en funktionär, de hade inte börjat fixa än och det var bara en halvtimme kvar tills musiken skulle lämnas in! Så jag och Frida började packa ur bilen, fällde upp tältet och parkerade bilen. Banan var inlagd på en gräsmatta med en skolbyggnad åt tre håll. Det gjorde att störningarna från hundarna kom från bara ett håll där människor strömmade till, stannade och tittade innan de gick vidare och tittade på andra saker på den stora marknaden. Vi som hade hundar höll mest till på ena kortsidan, med en husvägg i sidan. Och jag var glad att jag beslutade sätta upp tältet trots den blå himlen och sköna solen.
Sandra hade två jättefina program
med sina hundar. Så vann hon
2 klasser oxå... GRATTIS!
 För någon timme in i tävlingen kom regnet, sedan sprack himlen upp och gassande sol 
brände stekhett på oss innan åskan och hällregnet vräkte sej över oss. Mitt lilla 
utställningstält fick genast besök av flera andra tävlande och det blev ganska trångt där inne med massor av väskor och skor från alla människor, två till tre hundar och sex vuxna. Men jisses vad skoj vi hade. Sandra var där. Sandra som var en av de som tog hand om Pluto när han var vappis och precis kommit till hundcentret, två störtsköna människor, Anna och Sabina, med retrivers (såklart), var med och höjde stämningen i tältet och Åza sökte också skydd inne i mitt lilla blå tält. Stämningen var på topp men vädret botten! Frida blev utsedd till första filmfotograf och duktig var hon på det också, så tack snälla vännen för att du filmade!


Det var rätt många som strök sej på listan, tur var väl det, för  det blev många uppehåll i 
Åzas Kenzie var med och kollade
tävlingen medan regnet vräkte ner som mest och när blixtrarna dånade över himmelen. Som grädde på moset så startade Pluto som nummer ett i sin debuttävling. Bobbo hade startnummer 15. Under eftermiddagen var Bobbo nummer ett och Pluto nummer 13. Jag var lagom road, kan jag säga. Men startnummer ett visade sej ju vara tur numret under dagen. Det var en hel del roliga ekipage som tävlade under dagen. Självklart var det en tollare som var allra bäst! Men domarna var väldigt snåla med poängen tycker jag, för alla deltagare, så på så sätt var det rättvist, men det var på gränsen hela tiden om det skulle bli diplom och uppflyttningspoäng.


När jag och Frida tillslut packade ihop allting och kunde ratta hemåt igen var jag nöjd med tävlingsdagen. Visst var jag besviken på två missade diplompoäng men jag kom ju ändå hem med en uppflyttad hund till, Pluto. Bobbo har ju dessutom nu samlat mer diplompoäng i två grenar så det måste jag var nöjd över! Och jag får titta på det som gick bra istället för att fokusera på det dåliga. Pluto höll ihop, Bobbo presterade trots hetta och åska och domaren från Danmark lärde mej en väldigt nyttig läxa när hon diskade Pluto. I oktober är det ny tävling, inomhus i Linköping. Då får vi se om hundarna kan prestera under de omständigheterna!

1 kommentar:

Sandra, Thyra o Lhine sa...

Tack för igår, och grattis till Pluto och Bobbos resultat : )

Himla tur att du hade tält med dig. Jag får nog börja ta med mitt också : )