Translate

fredag 18 juni 2010

Äntligen Semester


Det var nån i familjen som såg ut så här efter två dagars ledighet..... Dags för semester!

Så vi packade bilen och satte fart mot Öland. Det blev fem dagar av välbehövlig vila! Vi checkade in på Safari campen på Ölands djurpark. På så sätt fick vi zebror, gnuer och lejon som grannar.

Dagen efter vår ankomst beslöt vi oss för att åka på upptäcktsfärd. Så vi satte fart söderut mot fyren Långe Jan. På vägen stannade vi och fotade Kung Karl X:des mur som korsar hela ön. Marcelo rev delar av monumentet när han tvingade upp en skrikandes Stora N på muren för välbehövlig fotografering. När sonen skulle komma ner till sin faders trygga(?) famn så rev grabbarna ner ett stort stenblock.... muren är väl från 1100-talet eller så... Själv trampade jag i en komocka... Färden fortsatte söderut och vi besteg Långe Jan. Barnen orkade alla trapporna upp och väl däruppe blåste det halv orkan men vi siktade några sälar innan ungarna slutade uppskatta vinden och ville ner igen. Fågelmuseet som låg bredvid uppskattades destå mer!

På vägen norrut stannade vi vid Eketorps riddarborg. Det var en fantastisk upplevelse, där vi fick prova på att skjuta med pilbågar, ha kuddkrig på stock och titta på riktigt gamla hus och historiens vindslag flög över oss. Trots blåst var det absolut bäst att vara här.

Våra magar började kurra ordentligt vid det här laget. Jakten på mat började. Vet ni att på hela södra Öland finns det inte en pizzeria att uppbringa! Inte en restaurang! Inte ett enda matställe!!!! Efter någon timme hittade vi EN mataffär. Observera att vi hållit utkik sedan vi startat färden från allra första början! Jag kastade mej in för att handla NÅT! Det fanns schampo. Tidningar. Tomater. Inte en banan, inga äpplen. Tillslut hittade jag en ledsen liten yoghurt och två päron..... Vi fortsatte färden lika hungriga och med en surrelistisk känsla av att om man flyttar till Öland så får man svälta. Hur fasiken överlever människorna? 50minuter från den södra udden finns det en ICA Kvantum. Horribelt! Jag skulle ALDRIG trivas där. På vägen till ICA så åkte vi förbi en pizzeria och Marcelo tvärnitade. Pizzorna tog ca 15 minuter att göra, de var uppätna på mindre än fem minuter. Vi var hungriga!

Två dagar spenderade vi inne i parken med att klappa på apor, emus, titta på tigrar leka bland
dinosaurier åka karuseller bada bland pirater bli överfallna av getter, åka tuff-tuff tåg och somna till ljudet av rytande lejon. Livet var väldigt behagligt där vi varvade aktiviteter med att glo på bra fotboll på TV;n. Ungarna hittade kompisar bland våra grannar och vi kunde ha det en riktigt bra familje semester.Sista dagen spenderade vi vid havet.

I samma ögonblick vi kom hem tog Marcelo bilen och lämnade mej och barnen till vårt öde. Han har saknat sina kompisar och var "bara tvungen" att åka och leka med Martin! Själv, som kvinna som jag faktiskt är, började jag tvätta, packa upp och startade gräsklipparen. Könsroller?

Barnen längtade till vår sjö, Bobbo fick komma hem och tillsammans gick vi ner till vår sjö och simmade. Det var riktigt, riktigt gött att komma hem. Speciellt efter en riktigt skön semester.

Ett ps bara. Lilla N har varit blöjlös hela semestern, förutom på natten. YESSSSSS!

Spana in lejonen. Samma procedur varje morgon. Lejonen jagade djur längs med staket. Djuren retade lejonen och vi fick underhållning!

Inga kommentarer: