Translate

fredag 18 juni 2010

Allergi




Det är inte särskilt kul att vara glutenallergisk. Jag har varit det i många år och har lärt mej att inte bli sugen på sånt som jga inte får äta. Effekten blir sex månader av helvete, så det är liksom inte värt det. Alla mina tre barn har varit laktos intoleranta under perioder. Ingen av dem har varit jätte dåliga men det har ändå orsakat hudutslag, uppsvullna magar och problem med avföring. Jag vet att det
inte är de klassiska tecknen, men mina gluten-tecken var inte heller klassiska. Vår genetiska kod är inte riktigt som alla andras....

Lilla N har äntligen ökat i vikt men har fortfarande problem. Nu har hon återigen varit utan laktos under en tid, men besvären har blivit värre. Så från och med idag tar vi bort all mjölk........ Det är mycket värre, tycker jag. Maten blir kanske inte största problemet, men alla mellanmål och för att inte tala om vilken ökad kostnad det innebär! Mest av allt funderar jag på alla tårtor, kakor, glassar och annat som det bjuds på under fest och kalas som dyker upp titt som tätt. Eftersom jag är gluten kan jag inte använda havre mjölk och försök att få fröken bestämd (Lilla N) att förstå att hon inte får äta allt. Jag har problem som det är med osten varje morgon!

Jag hoppas det växer bort för att vara allergisk är inte roligt i det långa loppet. Varje gång man blir bjuden skapar det panik hos den som bjuder, felen blir många och suget efter det förbjudna
är svårt att motstå, speciellt för små, nyfikna barn.



Dubbla uppsättningar av köttbullar och brunsås. Med och utan mjölk!

1 kommentar:

Camilal sa...

Jobbigt och kostsamt är det när flera i familjen har allergi.
Kim är mjölkproteinallgeriker. Å, det lär han få ha hela livet.
Jag är laktosintollernat så jag äter samma som honom. Även Totte. Kostar mer att göra flera olika rätter (fast det är samma). Så tid tar det med.