Translate

fredag 17 juli 2009

Mitt bästa val.

Det bästa jag gjort i mitt liv är att inte följa mina drömmar. Jag avstod, för kärlekens skull. Jag skulle ha haft ett helt annat liv om jag gjort allt det som jag föresatt mej att göra. Planerna var att efter gymnasiet åka ut och arbeta för Greenpeace. Jag ville vara en av de som målade sälar så att säljägarna skulle få tji. Planerna var att dra ner en tripp till Afrika och arbeta som volontär i Africat, filma, fotografera och i slutänden utbilda mej till naturfilmare eller marinbiolog. Det var planen. I slutänden gick jag utan utbildning på arbetsmarknadsprojekt, dåligt betalda arbeten, jagade ständigt efter pengar med kronofogden ständigt i haserna. Jag är såå nöjd.

Jag valde kärleken. När jag var 14 år kom han in i mitt liv och jag visste att han var allt det jag ville ha. Han skulle hjälpa mej att bli lycklig. Och det gjorde han. I år firar vi 18 år tillsammans. Vi bor i ett nybyggt hus med tre fantastiska gemensamma barn och min älskade fyrbenta son Bobbo. Området är tyst, harmoniskt och vilsamt. Grannarna trevliga, sjön nära, fantastisk skog och aldrig någon tävlan om vem som har det finast. Nuför tiden är jag lycklig. På riktigt. Klart att saker och ting alltid kan bli bättre och det är ju dit jag strävar. Men frågan är om jag hade kommit så här långtr utan min underbara, snygga, oförutsägbara sambo. Kanske hade jag simmat med delfiner ute på öppet vatten, men jag tror inte jag hade mått så här bra, varit så här nöjd.

Så den dagen jag beslutade mej för att ge upp min dröm, gjorde jag helt rätt. Nu bygger jag nya drömmar, och kanske jag besannar några av mina gamla när jag blir äldre?

1 kommentar:

sachikoblog.com sa...

Och det bästa av allt är att det finns massor av utrymme för helt nya drömmar som du kan förverkliga precis när du vill.
Redan imorgon går ju en av dina drömmar i uppfyllelse..jag kommer förbi på fika. Hahahaha!