Translate

onsdag 1 juli 2009

Jordgubbar!!!

I dag drog jag med barnen, minus Bobbo, och plockade jordgubbar. I tre färgglada hinkar lade vi de mumsiga, vackra, dyrbara bären. Döm av min förvåning när hon sade att hela kalaset gick på 67kr. 67 spänn!!!! Det är ju ingenting! I affären tar de 30kr för en liter...Lycklig i hågen rullade vi hemåt. Då fick jag en alldeles galen idé. JAG SKA GÖRA JORDGUBBSGLASS! Väl hemma packade jag upp alla matvaror, lagade en snabb lunch och plockade fram bunkar, stolar och dl-mått. Ungarna var måttligt förjusta. Dock blev det genast gladare miner när de själva fick hålla på att balta medan jag rensade bär. Till saken hör den att jag kommer från en familj där mormor gjorde det mesta själv. Hon saftade och syltade, bakade och var en gudinna i köket. Likaså min farmor har alltid gått ut i trädgården och plockat in skörden för att att safta, sylta och vad man nu gör. Min mor köpte färdiglagat. Av det mesta. När jag flyttade hemifrån visste jag inte ens hur man stekte pannkakor, hur man lagade köttbullar eller potatismos. Med den underbara icke-relation jag hade med henne vid min tid för att flytta hemifrån svarade hon på frågan vad som ingår i köttbullar: -Har du inte lärt dej det tills nu så får du väl klura ut det själv!
Min mor är superb i köket de gånger hon väl lagar mat.
Så det här med att göra egen glass är en helknasig idé för en som jag. Visserligen lagar jag all mat själv, vilket inte innebär halvfabrikat. Tillochmed bakar jag nuförtiden, vet ni vad glutenfritt bröd kostar! men glass???? Inte jag. Jo att äta. Nu ligger min första sammetslena bunke med hemmagjord glass i frysen och väntar på att få avsmakas. Jag är sååå stolt! Om det inte varit för att när jag ändå höll på så kan jag ju göra jordgubbskräm.....En delikatess jag heller aldrig provat på att göra. Att göra glass, kräm, utfodra ledsen bäbis, göra iordning son som ska på äventyr med sin gudfar samt försöka städe samtidgt....ingen optimal situation. Jag är helt slut nu. Mina fötter värker, golvet behöver skuras, jag tror alla röda jordgubbsfläckar är borta från tapeter, skåpsluckor och bord men nu är det dags att börja med maten. VAD TÄNKTE JAG MED? Jag vet ju att jag blir trött för mindre...Min älskade, bästa vän kommer och hälsar på och jag tänkte brilljera med mumsig jordgubbs smothie på den nybyggda altan innan vi äter kyckliggryta i kokosmjölk för att sedan avrunda med jordgubbar och glass.
Nu vill jag mest vila....
Men min kropp skriker efter mat. Jag behöver ordentlig mat två gånger om dagen för att må bra. Och efter alla år med konstiga matvanor,en historia som kommer senare, är jag nu inne i ät-vad-jag-vill-och-behöver-för-att-det-ska-kännas-bra period. Vi får väl se hur det går. Det är väldigt lätt att känna att man behöver glass minst två gånger om dagen..hmm.

Jag glömde ringa läkaren.
Jag har glömt ta min medicin.
Jag hade inte gått ner i vikt i morse.
Jag har inte varit ute och gått idag.
.........

Inga kommentarer: