Translate

söndag 20 januari 2013

Vinterdag


Alltså helt ärligt; hur underbar har inte denna helg varit? Idag när vi vaknade så var inte minusgraderna lika bistra och vi bestämde oss för att åka skridskor nere på skolan. Pluto fick stanna hemma idag. Hans tassar på glansis, två hundar bland massor av barn och samtidig ska jag försöka vara en rolig och aktiv mamma.... nej, jag får inte ihop den ekvationen. Stora N har ju snott mina skridsko så jag har inga numera och Marcelo valde att inte snöra på sej sina men kul hade vi! Flera bekanta ansikten dök upp jag lämnade över Bobbo till en tjejkompis till Stora N så hon gömde bandybollar i snön, kastade och aktiverade Bobbo i de 2½ timmarna som vi var kvar på isen. Flera ungar blev involverade i bandymatchen som Marcelo och Stora N påbörjat och när andra lämnade isen kom nya till. Jag drog tjejerna runt på isen, vi passade bandybollar till varandra och lekte tafatt. 

Bobbo och Leia 5månader gammal.
En av Stora N:s bästa kompisar som bor i vår by har skaffat en liten fralla - franskbulldog. Och hon var helt bedårande. Bobbo tyckte mest hennes rumpa var intressant men lite lek fick de till. Jag fick många sköna samtal med mammorna och Marcelo tycktes njuta han med. Ungarna tycker det mesta är kul och Bobbo fick en dag där han bara fick vara med och göra det han tycker är kul, leka lite, jobba lite och gå med bollen i munnen. Just nu kräver han inte så mycket mer. 
Marcelo, alltid redo!

Hela den här helgen har varit riktigt vinterkul. Vi har varit ute i den kalla, sköna luften. Solen har skinit och vi har aktiverat oss ute flera timmar varje dag. Återigen är jag glad över att jag kan njuta av varje årstid, hitta saker som gör mej glad oavsett om det är varmt eller kallt. Jag fick batterierna lite laddade och familjen fick umgås tillsammans. Klart att lite känds det när jag läste fb-statusar om lyckade tävlingar, fantastiska tävlingsträningar med hundarna. Men jag ska fortsätta balansera livet där allt får plats och där alla få känna sej sedda. Även jag. Helger som den här bär jag med mej som riktmärken för just den balans jag vill uppnå hela tiden. Jag har haft en riktigt bra helg!

Inga kommentarer: