Translate

lördag 5 januari 2013

UppvisningSäg det som inte gick åt skogen när det gällde förberedelsen till uppvisningen i dag på Dog & People!
 Först då byte av hund. Snabb träning i två dagar på att sätta ett program någerlunda. Sedan; sonen slarvar bort skivan med musiken. Bränner en ny. Går ej att spela i cd! Inga fler skivor. Grannarna; inga brännbara skivor. En timme kvar till uppvisning! Jag fick lite panik, drog fram en annan låt och stegade ett program utan hund här hemma i vardagsrummet innan vi kastade in allt i bilen och åkte. Nästan torrt i tanken, sladdar in på macken...... och tanklocket är totalt fastfrusen! Chansar och åker ut till Åby. Når ända fram och har bara ett par minuter till godo. Planen är...... väldigt liten. Väldigt, väldigt liten. Jag är så nervös så jag vill kräkas, jag är knappt pratbar.
Vännerna var där!
 Men vet ni vad..... Ingela är där och Brita. Och Bibbi, och Lorna. Carro kom, Annelie kom.... det var ett helt litet gäng som tillslut var där för att stötta. Det snörde ihop sej i bröstet. Jag blev jätteglad. Men var på tok för nervös för att uttrycka mej eller göra något annat än att stå i ett hörn och bara må dåligt. När det var dags för oss var Pluto med ganska bra ändå. Han 
gjorde det han skulle, men gjorde det inte perfekt. Men vad kan man kräva med de förberedelserna vi haft? Om han varit en suverän freestyle hund och vi haft ett klart program så hade det varit annorlunda, men jag kan inte vara annat än nöjd med honom. Han gör så gott han kan med en virrig förare som mej. Två gånger gjorde vi programmet. Underbara Annelie och hennes barn stannade kvar och höll mej sällskap hela tiden. Fantastiska människa! 
Våra barn fick hjälpa till!
Våra barn fick dessutom vara försöksobjekt när de visade terapihundar, så lite nytta gjorde även de. Lyckligtvis tog vi oss till macken utan att få soppatorsk på vägen hem. Under dagen hade låset tinat upp så jag kunde tanka. Vår första uppvisning är klar. Nu tränar vi vidare mot nya mål, nya nummer och ett nytt program. Jag tänkte mej spela kort till Lady Gagas Pokerface.... men vi får se hur långt vi hinner.

1 kommentar:

siriosmilla sa...

Ni är så superduktiga! Jag skulle aldrig våga! Men - jag blev lite inspirerad. Kanske Siri och jag kan träna lite hemma....