Translate

lördag 26 november 2011

TjuvstartDet här med jul är på allvar. Det är inget man lallar med! Det finns strikta regler som säger när julen börjar, första advent, och när den slutar, tjugonda knut. Julklappar delas ut på julafton och skinkan ska stå på bordet. Huset ska vara städat under hela den här tiden och helst ska man skratta och le under en hel månad....... skämt å sido, julen blir vad man gör den till. Men vissa saker har jag svårare med. För mej är det tradition att julen kommer upp till första advent. Och jag gillar traditioner. I år kommer jag bryta den traditionen och redan dagen före sätt upp delar av julen. Jag hinner inte på på söndag. Lite ångest har jag haft för det. Gissa då hur jag reagerar  när jag åker runt i grannskapet och vissa hus har blinkande dekorationsljus, lysande renar och adventsljusstakar i fönsterna redan en vecka innan advent!!!! Jag har försökt att stoppa undan min pekpinne och bestörtning. De har ju inte snuvat mej på min jul. Och det går bättre för varje dag. Men lite fel tycker jag nog att det är. 
Vanliga ljus är dock tillåtet även före advent.


Nästa gång jag träffar min blinkande granne på hundpromenaden ska jag fråga vad syftet är att tjuvstarta med juldekorationer som måste kosta en förmögenhet i elkostnader. Bara för att jag undrar. Inte för att jag är bitter.....

1 kommentar:

Therese sa...

Hm... Hehe... Ja här började vi redan i onsdags.. förlåt... Av ren tristess här hemma. Jag lovar att skärpa mig till nästa år. Men då jobbar jag ju så då kommer nog sakerna upp en dag för sent istället. :) Kram Kära Granne.