Translate

tisdag 8 mars 2011

Mäns våld mot kvinnor

Idag är det internationella kvinnodagen. Sen milleniumskiftet har nära 200 kvinnor blivit mördade av män. Ganska ofta av män som de känner. Aftonbladet uppmärksammar det idag i sin artikelserie. Jag tycker vi ska stanna upp och tänka till. Hur uppfostrar vi våra söner egentligen? Alla våldtäktsmän, manliga pedofiler och män som mördar för att de blir lämnade eller inträngda i ett hörn. Vem har lärt dem att det är ok att göra någon illa? Alla kvinnor som stannar kvar i dåliga förhållanden och visar sina barn att det är ok att bli behandlad som skit, vad vill ni lära era ungar? Alla ni som försvarar pedofiler och mördare, vem skyddar ni? Skulle ni vilja bli utsatta för det som den ni försvarar gör mot andra? Alla ni som känner män som behandlar kvinnor och män illa, stötta dem Stötta dem att ta ansvar för sina handlingar. Stötta dem att söka hjälp. Stötta dem genom att ställa er på offrens sida. Det betyder inte alltid att man måste ta avstånd. Det betyder att man sätter en gräns och kanske räddar en annan människa. 

Här är två tjejer som blev dödade under förra året. Det kan var din dotter, din syster nästa gång. Vi behöver reagera mera. Psykvården måste bli bättre. Skyddet mot allmänheten större. Och vården i fängelserna bättre. Det är vi som är samhället. Vi skapar den miljö vi vill leva i. Jag vill inte leva så här!

Johanna, 17

Dödad 19 augusti 2010
Johanna, 17 Hon sa till 37-årige Andreas Johansson, som loc
JOHANNA, 17 Hon sa till 37-årige Andreas Johansson, som lockat med modellkontrakt, att hon inte längre ville ha en relation. När hon följde honom hem för att hämta bilderna och kontraktet ströp han henne. Rättegången pågår just nu i Växjö. Källa aftonbladet


Beatrice Fredrixon, 16

Dödad 4 maj 2010
Beatrice var en glad och älskad tonåring som vännerna gärna sökte upp för tröst och råd. Hon tyckte om att vara ute i naturen och familjen hade haft häst. Med sin mamma brukade Beatrice rida, måla och skriva. På en fest träffade hon en jämnårig kille. Vid ett gräl i ett skogsparti dödade han henne med sparkar och strypgrepp. Hans förklaring var att hon var gravid och vägrade abort. Källa aftonbladet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nästan alla som misshandlar, våldtar eller dödar har själva tidigare i livet (ofta redan som barn) blivit riktigt illa behandlade. Som vi vet är det kvinnor som i störst utsträckning tar ansvaret för att uppfostrar våra barn. Tyvärr verkar de inte göra någott bra jobb, både flickor och pojkar mår dåligt. Flickorna som mår dåligt uppmärksammar vi, men pojkarna som mår dåligt får nästan aldrig någon uppmärksamhet utan skuldbeläggs ofta av mammor, lärare och socialtanterna. Allt det manshat som förmedlas via feminismen och media gör inte situationen bättre, tvärtom. Det är en tickande bomb som snart kommer att explodera.

Åza Diaz Mägi sa...

Jag tror på att vi själva kan ansvar för vilket samhälle vi vill leva i. Klart vi kan göra något åt det! Vi förändrar historen hela tiden. Vi kan även ändra detta!

Anonym sa...

"Mäns våld mot kvinnor" är ett felaktigt begrepp.
Vi kräver att det byts ut mot

"Våld i nära relationer"

som är neutralt utifrån kön.

Även män misshandlas av kvinnor.
http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm