Translate

torsdag 8 september 2011

Yrkesval; Lärare

I dag satt jag i soffan på mitt jobb. Jag såg på Lina när hon hjälpte en elev. De slängde lite käft. Sen gick det samman och hämtade någonting. Scenen var så vacker. Det lös upp i mitt bröst. Sen sa jag högt vad jag tänkte.
-Herregud vilket bra jobb vi har. Vilket fantastiskt yrke!
Senare samma dag satt jag med en elev som var ledsen. Inte kunde jag trösta. Men jag försökte. Och det slog mej vilket förtroende tårarna var för mej. Jag sitter mitt i ett yrke, där människor passerar och jag kan göra skillnad! I går fick jag improvisera, försöka rädda en pojke från att explodera. Hitta en snabb lösning som funkade för alla. I dag kom belöningen. I dag fick jag berömmet.
-Åza du är en cool lärare. Du är riktigt bra! 
Datasalen sett från korridoren på min skola.
Elevens glada ansikte och förtroendet lysande i ögonen..... jag har världens bästa jobb! Varje dag lägger flera hundra föräldrar det bästa de har i mina händer. Vilket förtroende de ger mej. Jag hoppas jag kan förvalta det bra. Jag hoppas jag kan förvalta det bäst!

2 kommentarer:

Neli sa...

Klart du kan! du är bra på det du gör!

Anonym sa...

Jag är övertygad; Du verkar vara en toppenlärare. Det behövs fler som du. Önskar att du ska orka finnas där för dina elever måååånga år till. Kram, Lotta Ö.