Translate

söndag 4 september 2011

Inte som det var tänkt

Lördag. Inte någonting inbokat. Kan göra vad jag vill. Eller vad som behövs. Hela dagen kunde jag ägna åt städning, klippa gräset, rensa på tomten. Göra klart så att jag på söndag kunde göra vad jag ville utan måsten.
Det började bra. Städningen kom igång. Högen med ren tvätt krympte betydligt när barnen tog hand om sina kläder. Jag städade kök, hall, vardagsrum, skurade toaletten. Sedan ringde det på dörren. Pappa och Grace har kommit hem från semestern. Med sej hade de spansktalande barnfilmer, lite böcker och en flaska whiskey. Städningen avbröts. När de åkt hem igen var Lilla N mega trött så jag gick för att söva henne, och slumrade till en stund själv. Ingen fara på taket, jag har hela dagen på mej! När jag stod och skrubbade lister ringde telefonen. Det var Marcelo som undrade om jag var klar. Klar? För vadå? Passionerat sex, nej, jag skrubbar! Nej, för att åka? Åka var? Ahhhh, just det vi skulle ju till Passi! Totalt glömt bort! Så städandet avbröts återigen för att göra oss i ordning och sedan sticka till Linköping. Där hade vi en super trevlig kväll med Passi och Emelie. Vi åt god mat, skrattade, pratade (läs att jag babblade som sjutton) och njöt av tillvaron.

Vårt städade hem är inte riktigt här än. Vilket betyder att jag kommer få ägna större delen av söndagen åt att städa också. Turligt nog kommer Ann hit och räddar mej en stund sen. Tur att man har bra människor omkring sej som vet vad man behöver!

1 kommentar:

Ann sa...

Ja jag räddade dig i nästan 3 timmar...;)