Translate

fredag 30 september 2011

Till de som sa att de gillade mej men ville mej illa.

I bland undrar jag hur människor tänker runt mej. Jag får känslan av att andra tittar på mitt liv, ojjar sej lite för sakerna jag gör och kommer med domedagsprofetior men blir besvikna när inget dåligt händer. Om jag sedan får en dipp, blir trött då är de på mej som hökar och skockar på sina huvuden med  vad-var-det-jag-sa minen och säger åt mej att ändra på mitt liv. Varför får jag inte bli trött? Marcelo har i oförstånd sagt ett par gånger Välkommen till riktiga livet , det är så det är när man jobbar. Du är vuxen nu. Jag går i taket. Vad är det för liv jag har levt innan då? Ett låtsas liv? Jag har arbetat under ganska många år innan jag började plugga. Jag är väl den som i stort sett själv tagit hand om barn och hushåll. Är det att vara vuxen för att man har ett betalt jobb? Jag har inte frågat vad han menar. Låter bara kommentaren passera. Vill inte veta vad han vill få sagt. 


 Nu är jag där om min trötthet. Jag får inte bli trött. Jag har jobbat mycket sista dagarna. Och det är helt ok. Jag dammsög klockan tio häromkvällen och skurade golven för att jag inte riktigt får till tiden tidigare på dagen. Jag håller i agilitykursen, aktiviter med barnen och arbetar för att få en fungerande kropp igen dessutom är jag är sjuk. Varför kan jag inte få säga att; Jag är trött nu! utan att få en uppläxning om att jag borde ta det lugnare. Det är ett val jag gör osv. Andra får ju säga att de är trötta! Märkligt det där.


Jag har även fått utskällning för att jag är falsk för att jag inte mår sämre över min barndom. Jag har blivit anklagad för att sätta på en falsk fasad och dölja mina riktiga känslor bakom en glad mask. Samtidigt som folk nickar mot min övervikt och undrar över varför jag inte tar i tu med den. Det är väl ett tecken på nåt, eller hur? Även om jag kan avfärda mycket som kommer runt mej, så funderar jag över dessa kommentarer. De återkommer med jämna mellanrum. Jag verifierar dem, avväpnar dem och funderar ett varv till om de kan stämma. Även om jag kan verka vara en person som kastar av mej det mesta, ruskar på mej som en hund, så tar jag åt mej. Det gnager. Inte hela tiden. Mest när jag är trött. Så, ibland alltså.  Och nu är ibland.


Alla ni som önskar mej illa. Alla ni som vill se mej ledsen, som kan nicka förnöjsamt när mitt liv inte är tipp-topp nu är det dags för er att frossa. Jag känner mej, trött, trött, trött, lite ledsen, sårbar, känslig. Så njut nu. Ha kul på min bekostnad. Känn att ni har rätt. Men beräkna också att de flesta av er inte längre är kvar i mitt liv. Gott för oss båda två!

5 kommentarer:

Tessan Eklund sa...

Livet går upp o ner o likadant humöret. Det måste d få göra o d e NORMALT. Jag får också gliringar att barnen har för mycket aktiviteter o man kan sålla, MEN vi lever bara en gång. Låt barnen få ha kul :-)

O angående din vikt. Vi som följer dig vet att DU gör vad DU kan :-) Alla tappar inte sina kilon på 2 veckor även om vi vill :-(

Ja hejar på dig iaf ska du veta o är du trött så får du vara d :-)

Kram

Ann sa...

Man får säja att man är trött.Men om man är trött ,trött ,trött är det ett tecken att något inte är bra och då är det kanske bra att människor i din närhet säjer till dig att ta det lungt så du inte landar i någon dum väg eler så?
Puss och kram

Linda sa...

Åsa vad du beskriver saker så bra!! Jag känner igen mig i så mycket du skriver och särkilt i detta inlägg. Var för är människor så elaka?? Varför får man inte leva det liv man vill?? Varför får man inte bli trött utan att folk tycker så jäkla mycket, själv har jag 3 hundar och råkar jag bli trött så tycker folk att du kanske inte skulle ha tre hundar, jobba inte så mycket osv. osv. Tänk att om man gör annorlunda en alla andra så är man helt plötsligt konstig eller fel och så är det helt plötsligt fel att vara för aktiv. Kollar man för mycket på tv är inte heller det bra!! Man måste helt enkelt vara lagom i svergie!! suck jag blir så trött. Jag vill bara säga att jag diggar dig verkligen Åsa!! För du är en sådan härlig tjej som vågar vara dig själv, fast du blir ledsen och trött som alla andra!!

Neli sa...

Älskar dig kusin, det är bara DU som kan leva ditt liv, bara du som kan bestämma vad DU vill fylla det med. Jag har oxå råkat ut för folk som inte förstår hur man kan sitta lugnt och berätta vad som hänt "hur kan du vara så lugn, jag skulle skrika svära o mörda fanskapet" En del verkar tro att bara för att man haft det jobbigt i första halvan så måste andra halvan vara likadan för då ska man gräva ner sig i det som hände? Finns det inte tillräckligt med sådant folk i världen? i fängelser o på anstalter, plattan osv... hur bra gick det för dom? Näe jag före drar vårt sätt kusin! Jag har kanske inte riktigt din motor att göra massor av saker fast i bland önskar jag att jag orkat med mer. Även om allt man gör är frivilligt o självvalt så betyder det ju inte att man inte får vara trött!! man får var trött så man kräks... Man kan ju inte sluta med allt som är roligt för att jag kanske blir trött annars... jösses vi har bara ett liv (i taget i allafall)och när ska vi annars göra saker med våra barn/ hundar? när vi blivit pensionärer och barnen vuxna? Näe fortsätt du att göra allt det som du tycker fyller ditt liv så länge som du då o då tar dig tid att lyssna på din kropp, och drar ner på tempot ibland så kroppen hinner med. Att bara få en eftermiddag ledig någon gång kan göra underverk och så orkar man allt igen. Att sitta på röva o vänta på att roliga saker bara ska ramla på en funkar inte så fortsätt du att fylla ditt liv med roliga saker och härda ut tröttheten när den kommer, den går över... pözz!

Åza Andersson Mägi sa...

Tack för att ni påminner mej om alla snälla människor i världen oxå. Livet är mitt här och nu. Jag gör som jag behagar. Och ibland är jag glad, ibland trött. Tack snälla!