Translate

lördag 3 september 2011

Judoträning

Precis innan starten av judo träningen med föräldrar o barn
Fredagarna är så himla mysiga tycker jag. Kanske är jag lite tokig, men att sitta på judoklubben i två timmar och missa all matlagningshets, stressen över att man borde städa innan helgen det är rena himmelriket. Dessutom så kan vi inte "fredags-mysa" eftersom magen är mätt när vi väl äter vid hemkomsten.Klockan är sen och då är det sovdags. Eller som tränar-Janne säger; Inget Fredags-mys utan Fredags-fys. 

Nellie och Lilla N brottas.
Först ut är det jag och Lilla N. Medan mina stora barn fikar på frukt, kex och dricka så springer jag och min lilla tjej runt på judomattan, vi ålar, står längs med en vägg och håller våra barn i luften med raka armar, rakt ut från kroppen. Ungarna ska sitta på våra ryggar medan vi bockar som hästar, de kryper under våra magar medan vi förflyttar oss  sidledes över hallen. Det är kullerbyttor, armhävningar, sittupps och balanssövningar där barnen står på våra ryggar medan vi kryper osv. Sedan är det dags för själva judo träningen där vi turas om att kasta våra barn, och de kastar oss. Vi brottas, tränar grepp och leker judo på ett fysiskt, underbart sätt. I går bad jag Nellie att brottas med Lilla N så jag kunde ta lite kort. Är ju svårt annars när man ligger med henne på magen eller ryggen. Och det märks att flickorna vet vad de ska göra! Våra barn är yngst i gruppen men det fixar disciplinen alldeles utmärkt! Inna det är dags för de stora barnen är det fri lek där Annelie och jag klär på mina barn ( nej jag kan inte knyta det förbaskade bältet) Och medan de stora barnen  tränar så sitter vi och skvallrar. Våra små får fika och vi skrattar, pratar och myser i underbart, trevligt sällskap. De stora barnen får öva på fall-teknik, på att brottas och koppla grepp. 
Träning av bakåtfall
Sedan har de en fysdel där kondition och styrka tränas. På slutet leker alla barnen och jag och Annelie väntar tills alla gått innan vi tar våra N-barn ( hon har två som börjar på N och jag tre) och lämnar lokalen. De åker och köper pizza vi åker hem och lagar mat, eller blir serverade om Marcelo är hemma och har lagat. Klockan är närmare åtta när vi kommer hem. Helgen har börjat.
Här tränar de brottning och grepp. Stora N har övertaget och försöker nu koppla sin kamrat som försöker ta sej loss.Andra kanske tycker att vi är galna som väljer att spendera fredagarna på det här sättet. Vi älskar det. Vi fasar lite för den dagen då våra stora barn går upp en grupp och får börja träna på andra veckodagar. Men än är det lugnt. Två år till. Två år till....

1 kommentar:

Linda sa...

Vad mysigt det låter! Måste kolla upp om det finns några liknade mysiga aktiviteter i södertälje som jag kan göra med min 3-åriga son. För det där låter ju bara urmysigt!!