Translate

tisdag 6 september 2011

Lillan till sjukan

Knusslig? Nej det tycker jag inte att jag är. Men när jag tittade på det lilla men gapande såret i Lilla N:s panna undrade jag om det inte vore bättre att åka upp och sy? Lite villrådig ringde jag upp till mina underbara grannar som jämt får komma mej till undsättning. En dag ska jag betala tillbaka! Therese kom ner direkt och tittade på det blödande jacket. Hennes kommentar var att jag skulle åka. Tyvärr hade hon inte egna stripes hemma, annars hade hon, som är sjuksköterska, kunnat tejpa ihop såret. Marcelo kom hem alldeles lagom så att jag slapp åka med alla tre knoddisarna. Så Lilla N och jag åkte upp till barnjouren, blev anvisade till akuten. Efter mindre än fem minuters väntan fick vi komma in till världens bästa tjejer som plåstrade om min modiga lilla dotter. De blåste ballongdjur av plasthandskar och ställde frågor direkt till Lillla N. 
Lilla N stripad, plåstrad o redo för hemfärd. Blödning har
 dock inte upphört än, trots att det gått över tre timmar nu.
Som belöning fick Lilla N en tatuering, ett klistermärke och en liten mini sköldpadda. Nu ser hon ut som ett krigsoffer. I fem dagar ska vi försöka hålla plåstret på plats. Ett litet ärr kommer nog alltid påminna henne om dagens lekstund med sin storebror. Men jag hoppas att vår insatts på sjukan kommer minimera ärret i ansiktet. Alltid händer det nåt när man har tre småttingar!

1 kommentar:

Therese sa...

Skönt att höra att det gick bra! Lilla skruttungen.
Snart börjar jag jobba igen och då får jag allt fylla på lagret här hemma så vi kan "reda oss själva här ute på landet". :)
Kram Kram