Translate

lördag 3 september 2011

Orientering


Lillla N vid kontrollen
Torsdag kväll, vad gör man en torsdag när kalendern inte är uppbokad? Bokar upp den såklart. I vår familj så umgås vi med fysiska aktiviteter. Men det kanske ni redan har förstått? Så på torsdagen styrde jag min kosa mot Norrköping och orienteringen i Smedby som Tjalve annordnat. Det är en trevlig tillställning där alla i olika åldrar och skicklighet kan orientera. Och det ska börjas i tid att läsa kartan.... he he. Ungarna älskar det och varför inte ta en joggingtur i  skogen efter jobbet? När jag orienterade i skolan så fick man en liten papperslapp som man skulle stämpla ute vid kontrollerna. Då blev det olika mönster och sedan kunde någon kontrollera att man varit ute överallt.

Elektronisk
kontroll...
Nu för tiden är det elektroniskt. En liten röd sticka sattes på fingret som sedan doppas ner i kontrollen till ett pip hördes. Sedan var det bara att orientera vidare. Eftersom åskan hängde i luften, och Bobbo inte gillar att vara kopplad tog jag bara med mej Pluto. Mina två stora sprang i förväg. Lilla N kutade så snabbt hon orkade efter. Oj så spännande de tyckte att det var! Över stock och sten, ut genom skogen, ut på villa vägar, in i skogen igen. 
Och till slut upploppet. Påhejade av Tjalves funktionärer sprang de in i mål och slutkontrollen. Vi flämtade allihopa när vi kom i mål. Det var skönt att röra på sej. Precis när vi var klara så började regnet ösa ner. Så vi hade himla tur! Nästa torsdag kan vi inte vara med. Agilitykurserna börjar då. Men sista gången, en lördag hoppas jag vi är ledig så vi får springa i Vrinneviskogen.

Inga kommentarer: