Translate

onsdag 5 december 2012

Vi kom ut på promenad!!!

Pluto väntar vid hållplatsen
på att skolbussen och Stora N
ska komma
Tjoohooo, idag kom jag ut ordentligt. Insnöad men var tvungen att möta sonen vid bussen. Två vurpor senare var jag framme och kunde aktivera hundarna med att hoppa över snöhögar i väntan på skolbussen. Hundarna glömde bort att de inte kan busa med varandra och lekte ystert en stund innan de stannade och stirrade förvånat på varandra och vek av åt varsitt håll. Jag kan inte påstå att snön vräker ner, men det märks inte att det blivit plogat, så kan man ju säga. Bussen åkte inte i diket idag så sonen kom fram i ett stycke några minuter försenat och vi kunde vända hemåt. 
Eva valde att rasta sina jyckar samtidigt och ett väldigt oturligt möte var på väg att ske. Jag hade iallafall koppel med mej så när hennes stora Otto kom i full galopp mot oss så kund jag gripa tag i halsbanden på mina hundar. Jag blev riktigt nervös, visste inte riktigt hur jag skulle rida ut situationen så jag skrek NEEEJ till Otto. Mina hundar lade sej ner, Otto stannade upp. Sedan skickade jag fram Stora N att mota bort den stora svarta besten så jag kunde få fram kopplen och koppla mina. Otto tyckte Stora N var jätte läskig och och försökte finta sonen, men den gick han inte på så till slut återvände han till sin matte. Det var först efteråt jag funderade på hur vettigt det är att skicka fram en sjuåring mot en stor svart hund som räcker barnet upp till hakan när hunden fått för sej att rusa fram till främmande hundar...... ja ja, det är tur att mina barn är hundvana..... Jag pratade en kortis med Eva innan vi fortsatte hemåt. Sammanlagt var vi ute 1½timme. Det betyder att hundarna vilat 22 timmar det här dygnet (vi var ute en halvtimme under morgonen och förmiddagen också) Japp - full poäng för bra hundägarskap...... inte. Men skönt att ryggen höll. Skönt 
att jag orkade och skönt att hundarna fick röra sej några kilometer idag. Om jag orkar och hinner blir det fortsatt klickerträning i kväll. Det gick så himla bra igår så jag blir sporrad att fortsätta! Speciellt Bobbo var enormt duktig!

Inga kommentarer: