Translate

söndag 9 december 2012

Dagens trick nr 9

Så nu har jag skickat in mitt bidrag till Dagen trick.

Vet inte om de blir riktigt godkända då jag tar ett steg in och hjälper Bobbo när han ska stänga. Jag vet att har jag sagt det några gånger till er att han blir som tokig och går upp i stress när vi tränar. Det är en stor avvägningen när vi håller på. Kanske han är på väg att bli senil, kanske inte. Vissa saker funkar och vissa inte alls. Men han är mitt hjärta och min stora kärlek så han får vara med och ha roligt så länge han vill. Men jag lägger upp ett klipp där ni kan se hur han ibland blir. Vurpan han gör är inte bra för hans kropp. Han fick jätteont och blev låg och ville inte alls jobba vidare på närmare en timme. Stackars gammel killen!


Sedan har vi då klippen som jag skickade in som dagens trick. Vi har tränat vid fem tillfällen och det märks att momenten inte riktigt sitter, meneftersom det börjar närma sej deadline fick jag filma det vi har. Och ska jag vara riktigt ärlig är jag stolt över hur bra jag faktiskt kunde träna hundarna i den här utmaningen. Någonstans på vägen tappade jag bort mej och det dåliga självförtroendet kom och knackade på ryggen. Men så såg Stora N vad hundarna gjorde och blev mäkta imponerad och upprepade - Waow. Helt otroligt flera gånger. Då slog det mej att ja, det är faktiskt bra. En bra början. Jag tänker vara stolt över mina grabbar.






Sedan har jag försökt att träna Rut lite granna. Gick lite sisådär. Det märks att hon inte är van att tänka ett steg vidare själv. Hon stod mest fixerad vid godiset och helt paralyserad. Med många hjälper fick jag henne att putta på skåpsdörren, men hon fattade inte själv vad hon gjorde och blev mer stel i väntan på belöning. Vi får helt enkelt börja med ett enklare trick....

Inga kommentarer: