Translate

tisdag 13 december 2011

Bäbishäng

Alma Filippa 3 veckor gammal
Min älskade vän Frida fick ju sin efterlängtade Alma för ca tre veckor sedan. Vi har inte varit där eftersom barnen varit hostiga och snoriga. Men så åkte vi dit häromdagen. Åhh vad hon var underbar!


Sedan Lilla N föddes har jag haft svårt att känna glädje över andras graviditeter och små bäbisar. Min egna analys har varit att jag själv kände mej så färdig, så klar över att jag inte vill ha flera barn och att de svåra graviditeterna jag haft slutligen kom i kapp mej. Nu är Lilla N 3½år. Mina känslor har börjat lagt sej lite och jag har börjat glädjas över andras bäbislycka. 


Så underbart att ha bäbis på bröstet igen!
 Här var jag lycklig!
När Frida blev gravid med Alma var det första gången jag utan undantag kunde känna ren bäbislycka igen. Utan förbehåll. Jag var jätteglad för deras skull. På riktigt. Som jag hoppades att Alma skulle komma på min födelsedag.... men hon valde dagen efter istället. Och jag har riktigt längtat efter att få se henne. Frida och Jaime är en bra kombination. De får alltid vackra barn. Och Alma är helt bedårande! 
Det mörka håret, de små fingrarna, de underbara fötterna! Hon hade den dåliga smaken att sova under hela vårt besök, men jag fick ändå ha henne nära och komma ihåg den där underbara känslan när en liten nyfödd ligger tätt, tätt som en liten groda mot bröstet och helt tryggt sover nära. För första gången drog det lite i bäbistarmen. Alma fick lyckan att vakna till liv i bröstet igen. Lite hoppades jag på att Frida skulle säga att jag kunde få låna Alma en vecka eller två. Men som den goda mamman hon är så gjorde hon inte det..... förargligt. Alma luktade gott, inte sur mjölk, utan så som små barn ska lukta. Jag längtar redan  efter att få träffa henne igen. Alma den underbara lilla ungen- och om man ska se till hennes tre syskon så borde även hon få en stark vilja och kraftfullt humör. Precis som barn ska vara..... när man slipper tampas med dem själv hela tiden, he he.
Stolt  Emma med
lillasyster Alma
 Eller jag ska inte säga nåt, jag har mina egna egensinniga tjejer här hemma. Och även om Marcelo hade kunnat övertala mej att skaffa en liten till just när jag kom hem är jag nöjd över vår familj. Tre är lagom för mej. Det är vad jag mäktar med. Jag är inte lika stark som Frida. Men det ska bli underbart att få följa med på Almas resa under uppväxten och att få stjäla till mej några gosestunder då och då med henne som bäbis!

Inga kommentarer: