Translate

onsdag 28 november 2012

Torterad

Jisses vad sjuk jag blev! Det var mååånga år sedan jag var så dålig av en vanlig sjukdom. Och då har jag ändå varit magsjuk då och då under de senaste åren. Huden sprack och gick sönder, det kändes som tusen knivar rev mej i halsen och det värkte i varenda led och muskel i hela kroppen. Det enda jag fått i mej det här dagarna har varit kall mjölk, varmt te och lite kall glass. När jag satt upp och drack min mjölk så började högra ryggmuskeln att darra. Det gjorde inte ont, men jag kände hur varje darrning möblerade om ryggen. Jag hann tänka - nu är det kört - innan darrningen slutade. Resultat = 4cm skillnad på höger och vänster ben - alltså- jag är sned i ryggen igen! Så förutom att ha 39 graders feber, allmänt ont i hela kroppen, inte kunna hålla mej vaken mer än max en timma, inte kunna sova mer än max en timma så skulle jag nu också få tillbaka mina ryggproblem. På allvar så känns det som jag legat här hemma och blivit torterad under flera dagar.

På måndagen åkte jag till läkaren. Febern hade gått ner lite och jag var faktiskt lite orolig att inte få nån hjälp. Yr i bollen på skakiga ben, låghalt och stönande för varje steg jag tog svettades jag in på mottagningen. Läkaren var av det gamla gardet. Tittade på mej, tog prover, skojade med tjejerna, tyckte de lät lite tjocka i halsen, tog prover fick provsvaren och sen undrade han hur jag mådde egentligen. Han beordrade mej att var hemma resten av veckan och att sonen och sambon skulle komma snartast möjligast.
-Man är bra sjuk om man har ett snabbsänka på 10-30. Du har 155! sa han till mej.
Tjejerna och jag fick pencilin. På kvällen fick Marcelo ont i halsen. Han åkte till jobbet på morgonen men var hemma igen redan vid sju, innan Stora N åkt till skolan. Marcelo hade också blivit sjuk. Även om de fick träffa en annan läkare så blev det pencilin och Stora N fick diagnosen scharlakansfeber. Jag är på bättringsvägen. Är fortfarande matt, mår illa, är sned i ryggen, men inte lika mycket. Jag behöver fortfarande sova väldigt mycket men tre dagar med penicillin har gett resultat. I morgon går jag tillbaka till jobbet för att jobba halv dag. Och har jag riktig tur så orkar jag ta en promenad med hundarna!

Inga kommentarer: