Translate

söndag 4 november 2012

Freestyle


Ida har kvalat med Viggo och är reserv med Monster
Just nu är det så himla roligt att läsa på facebook och i bloggar att många av mina hundkompisar faktiskt kvalat till SM i freestyle. Sandra, Ida, Maggan, Erika, och på bra kvalplatser Nathalie och Ayax, bäst i år! Alla dessa tjejer är så underbara på olika sätt. 
Erika har kvalat både till freestyle och htm
En av de största slitvargarna är Erika som tävlar och tävlar sina mopsar, andras hundar samt min favvohund en enorm grand daniois som alltid hittar på hyss! Såklart har Maggans Trubbel, tollare, en speciel plats i mitt hjärta. Vilket ekipage de är! De tävlar SM i freestyle och lydnad. De är även med i landslaget i freestyle, är dessutom suveräna i jakt. Maggan har alltid en sån positiv attityd till hundträning, ser bara möjligheter och är alltid så sprudlande när hon delar med sej av sina kunskaper. Hon har haft ett halvtufft år och jag hoppas verkligen det kommer gå bra för dem! Ida har blommat som förare och som människa! Vilken förbild hon har blivit! Jag är stolt över att ha henne och Maggan som hjälpare till mina egna program! Att kvala med en liten chiuaua är inte lätt, så det säger en del om Idas   påhitt med program, och det är alltid kul att se vad de hittar på. dessutom är hon på reservplats med monster. Har ni inte sett deras program när de är och handlar så har ni missat nåt! Sandra är också en förare som förvandlar allt till guld. Utställningar,lydnad, freestyle, htm, vad hon än tar sej an gör hon det med bravur. Sandra är en klart en som jag hejar på med alla tummar och tår. Hon spelade en stor roll i att Pluto hamnade här hos oss och jag tycker att det verkligen är synd att hon inte får jobbat kvar på Hundcentret. Men jag 
Nathalie och Ayax, outstanding!
tror att ödet vill putta henne till en plats som är bättre för henne och hennes möjligheter. SM är ju en bra plats att vara på! Nathalie är på reservplats och det är en fantastisk prestaion med tanke på att hon tävlade i klass två under halva sommaren. Medan alla andra kvalat i ett år har Nathalie och Ayax bara kvalat under senare delen av året. Parallellt med freestyle så har de dessutom startat agility och och gjort det med pinnar i nästan varje start. Helt otroligt. Båda är unga så jag säger att detta är ett landslagsekipage inom inte alltför avlägsen framtid!


Madonna är oxå reserv!
Jag ska verkligen försöka åka ner till Göteborg och kolla på finalen. Vem jag ska heja mest på det vet jag inte. Jag är bara så himla stolt över dem allihopa! Bland de hundmänniskor jag umgås med finns det inget som heter avundsamhet. Alla stöttar varandra så otroligt mycket, peppar varandra, hjälper varandra. Det här gäller i agilityn, i freestyle och i lydnaden. Jag är så lyckligt lottad att få finnas i periferin i dessa sällskap. 


Pluto och jag har inte fått tummen ur vagnen för att börja träna freestyle programmet jag ska tävla med om två veckor. Det är samma program, med lite förändringar, som till förra tävlingen. Och det hann vi ju träna två gånger innan vi tävlade...... så rutinen finns inte alls. Dessutom ska jag lyckas komponera ett program i htm tills dess. Men jag litar på att Ingela drillat oss tillräckligt i lydnaden att jag ska få ihop ett program som funkar i klass 1. Jag ska inte sticka under stol med att jag tycker att det vore otroligt roligt att få uppflyttningspoäng, men jag tror att vi kommer ligga några tiondelar ifrån. Tillskillnad från lydnaden satsar jag på att ta diplom i freestyle. Så även om det här blir årets sista tävling så kommer jag att fortsätta med klass 2 nästa år ( vågar inte riktigt möta alla duktiga ekipage i 3:an än, huga!). I morgon börjar hårdträningen inför vår sista chans det här året. Vårt sista framträdande innan vintervilan. Till hjälp för motivationen ska jag tänka på alla fina hundkompisar som lyckats så bra i år.

1 kommentar:

Elin, Leo och David sa...

Vilken härligt text du skrivit jätte fint :D

Lycka till på tävlingen :D Tror det kommer gå jätte bra för er ;) Det såg fint ut redan när jag säg er i september :)