Translate

onsdag 28 november 2012

Hundarna, barnens ansvar

Hundarna har inte haft det kul de sista dagarna. Rut kom ju hit i onsdags och innan jag däckade helt hann vi vara ute en del och träna en del. Men på lördagen klappade jag ju ihop totalt och har inte gått utanför ytterdörren. Så hundarna har varit barnens ansvar. Lilla N tog med sej godis och leksaker som belöning och tränade Bobbo i konster i närmare en timme ena dagen. En annan dag tog hon med sej Pluto och kastade boll. Stora N har koncentrerat sej på Pluto och försökt att aktivera honom kroppsligt och med lite sökövningar medan Mittimellan N har kastat boll med Bobbo. Jag uppskattar så mycket deras ansvarstagande för våra fyrbenta familjemedlemmar. Och hundarna har verkligen inte krävt mer. Idag var jag ute och körde föremålssök på tomten i mörkret. Jag trodde hundarna skulle yla och studsa fram, vara som galna av all överdämd energi, men icke. De var fokuserade, snabba men på intet sätt studsiga eller galna. När ryggen och orken sa ifrån avslutade jag och hundarna fann sej snabbt i det, tog en kiss och ville in. Jag fattade ingenting.

Medan jag har varit sjuk har inte Bobbo lämnat min sida mer än när han fått gå ut på tomten. Pluto har legat en bit ifrån,  de kan ju inte ligga tillsammans för mycket för då bråkar de. Men de har verkligen följt mitt mående med största vaksamhet och velat komma in så fort som möjligt för att vara nära mej igen. Och även om både Pluto och Bobbo är mina hundar så är jag oerhört tacksam att vi är en familj som ändå delar ansvaret över dem, speciellt när jag inte räcker till.

Nu har jag några dagar här som jag vet är lite känslig ur bråksynpunkt. När de blir upphetasade och när vi kommer ut och de får göra av med energi kan också bråk blossa upp. Så nu gäller det att jag har tungan rätt i munnen och löser upp det här, utan morrningar och vassa tänder. En liten bit varje dag. För långpromenader blir det inte på bra länge med mina sneda rygg!

Inga kommentarer: