Translate

torsdag 21 juni 2012

Tillökning

Vi har fått lite tillökning här hemma på gården. Vi välkomnar Katja och Stella. Vi är glada och spända inför vad det nya ska innebära för oss i familjen. Katja är lite större än Stella men än så länge är båda lite taniga och små.


Stella
 Stella är ett körsbärsträd som föräntas pollinera sej själv och vi väntar frukt nästa år eller året därpå. Jag har länge drömt om ett eget körsbärsträd. När vi bodde i Karstorp hade vi de godaste bigaråerna, men träden var gamla och skruttiga. Jag letade efter bigaråer, men de var slut och jag fick försäkringar om att dessa körsbär var farligt goda. Jag hoppas verkligen det. Att få plocka en skål körsbär och ligga på alta, lapa sol och spotta kärnor.....UNDERBART! Mittimallan N ville också ha ett körsbär, så nu har vi fått som vi önskat!


Katja
 Katja har redan små kart på sej men hon behöver andra äppelträd som hjälper henne att pollineras. Så nu håller vi tummen att grannens träd är av rätt sort. Annars blir vi utan frukt nästa år. Då får vi köpa en sort som Katja kan bli lite förälskad i.  I vår familj äter vi grymt mycket äpplen och Katja ska vara av en lite tåligare sort som får friskt och knaprigt fruktkött. Det var Stora N som ville ha ett äppleträd och vad är väl en trädgård utan äpplen?


För två år sedan köpte vi Isabell, en hängsälg som vårt första träd för att prova och se om vi klarar det här med träd. Och det har ju gått strålande. Hon börjar bli riktigt fin. Så nu slog vi till och köpte två fruktträd.. Tanken var att vi skulle placera ut dem på tomten i går. Men det blev inte av, så idag ska vi hitta en bra plats för dem. Lagom långt från allting så det är lätt att klippa gräset runt men nära huset så att vi når med vattenslangen. Så välkomna Katja och Stella vi har länge väntat på att få en riktig trädgård och nu är ni här, som en del av vår dröm.

Inga kommentarer: