Translate

tisdag 7 januari 2014

Vår första stalldag

Jag och Geisha
Jag har ju gått och blivit med häst. Under dagen har jag funderat på hur jag ska tackla det här. Ska jag se det som om JAG skaffat häst och har medansvar eller ska jag se på det som om jag LÅNAR häst och då alltid ber lite om ursäkt och frågar om allt. Jag har beslutat mej för att försöka se att jag har skaffat häst och att jag har turen att någon annan är ansvarig för veterinär, försäkringar och tar hand om henne när jag gör annat. Nu vet jag inte hur ägaren ser på det hela, men jag vet att jag tar större ansvar och blir mer behjälplig om jag ser på situationen på det sättet. Geisha är liksom min medryttarhäst. Vill ni se hur hon ser ut? Först måste jag få berätta om henne. Hon är vaken, skön personlighet, pigg, glad och följsam. Ameli som äger Geisha har ju sagt att hon behöver få förtroende för människor och att hon har lite dålig kondis. Så idag sprang vi Följa John på gräsbanan. Hon var så härlig! Vi tränade inkallningar och hon kom springande i full kareta från andra sidan inhängnande och sedan sprang vi runt på volter, stannade, smög runt i åttor och gjorde tjurrusningar på långsidorna. Hela tiden hade hon samma energi, slog med huvudet och ett par gånger var jag rädd att hon skulle springa över mej, men hon hade full koll på kroppen och hann stanna i tid, med mulen mot min överarm. Jag kan inte påstå att hon var så gosig, mest blev hon otålig och ville göra något, nu längtar jag efter att få hoppa upp på hennes rygg och trava iväg i skogen. Men inte än. Inte än.

Mårten och Mittimellan N
Barnen fick en varsin shettis att borsta och rida på. Den ena, Bettan tycktes ha ont i benen så Lilla N fick rida på Mårten, som är Mittimellan N;s sköthäst. Han var pigg och både travade och galopperade. Han hann med att bocka en gång också, men dottern satt kvar. Hur snälla som helst att borsta och ta hand om!

Geisha
Efter drygt 3½ timme i stallet var jag helt mör i kroppen. Muskler jag glömt bort att jag har värker. Att springa i lera tog musten ur min nedre lekamen. Rumpan, vaderna och låren smärtar. Axlarna gör ont och ryggen ömmar. I fortsättningen ska jag inte ut och gå med tunga stövlar! 
På kvällen skickade Ann ett meddelande att hon skulle sälja av ridkläder så vi åkte dit. Två säkerhetsvästar, ridhjälmar, en borstlåda blev kapet. Passar bra eftersom Mittimellan N fyller år i morgon. Jag tror vi har blivit med häst. På fredag kör vi igen. Sedan börjar jag rida på ridskola på lördag. Nästa vecka ska jag stjäla egentid i stallet! Ont men kul är känslan just nu!

PS; Visst är hon fin!

1 kommentar:

Unknown sa...

Det är så härligt att se din energi!! :) Jag tror att ni är precis vad våra små kusar behöver. Nu håller vi tummarna för att lilla Bettan blir bra snart!