Translate

söndag 18 mars 2012

Drömmar om musik


 -Mamma, jag vill spela fiol och sjunga, säger äldsta dottern om sitt blivande karriärsval.

-Och jag vill spela trummor, säger yngsta dottern.
Inne i mitt huvud ser jag många år av oljud i vår lugna miljö där dunka-dunka i otakt ackompanjeras av gnisslanade fiolljud.
-Åh vad roligt, det är klart ni ska, säger jag och ler konstlat.
I fredags fick jag turen att vara med mina tjejer på jobbet (läs dagis). Där var det melodifestival och nu fick flickorna chansen att leva ut sina drömmar om att stå på scenen. Stora tjejen var bakgrunds dansare till Sean Banan, sjöng Loreens låt och spelade gitarr och sjöng till Top Cat´s. Lilla tjejen nöjde sej med att spela gitarr. Och visst var det kul att se hur de spexade på scen, även om Mittimellan N  kom igång ordentligt efter sitt första nummer. Hon var dessutom så avancerad att hon valt olika kläder till olika framträdande ( vilket i sej skapade viss osämja på morgonen när hon skulle ha gula trekvarts byxor på sej under en svinkall morgon). Så för en dag fick de leva ut sina rockstjärnedrömmar, mina underbara töser.

Gravida Milla o Jossan rockar loss
Andra som också tydligt drömmer tillbaka till en förlorad möjlighet till stjärnstatus och ett liv på scenen var personalen. De två gravida brudarna rockade fetast!!!! De gav järnet, satte egen prägel på texterna och dansade så scengolvet gungade. Frågan var om det inte var morgonens bästa nummer! Dead by April fick också var med på ett hörn. Och tjejerna skapade stor uppmärksamhet från barnen när de kom svartsminkade med mörka kläder. Jag skrattade så tårarna rann. De var helt 
underbara!

 

Mina flickor tittar på de olika numren tillsammans med
sina kamrater.
Jag är säker på att många förskolor jobbar på jättebra med sina barn. Men jag är jätteglad att jag har den förskola jag har. Stundom har det varit rörigt, speciellt med sonen ( men säg när det inte är rörigt runt honom!) men när personalgruppen fungerar så har de bra pedagogiska lärstunder, de bjuder upp till många roliga upplevelser som barnen pratar om i flera år, de får ta del av ett stort kulturutbud med teatrar, körupplevelser i kyrkan, bio och annat. Föräldrar kommer med polisbilar och stora filmdukar och bjuder på utomhusbio på gården. Avdelningarna går ut i skogen varje vecka, går till biblioteket och tar med barnen och handlar i affären. Personalen  handskas med konflikter på ett oerhört moget och pedagogiskt sätt och uppmuntrar alltid alla ungar till att utmana sej själva. Utöver det bjuder de ofta upp till show på själva förskolan i form av olika fester med färgtema, olika landsteman och som i fredags - melodifestival. 

Inga kommentarer: