Translate

söndag 19 februari 2012

Tävlingsplanering


Jag har riktigt svårt att komma igång med träningen med hundarna på allvar. Det är segt och jag har ingen riktigt lust. Vilket betyder att jag tränar en hel del annat än det jag borde göra. I går blev det lite sök i lätt variant - barnen var figuranter. Ganska mycket dirigeringsträning och föremålssök blir det i vardagen men om sanningen ska fram är det mest promenader tillsammans som vi ägnar oss åt just nu. Sedan blir jag lite inspirerad en dag och tränar ordentligt och sedan fallerar orken och lusten igen. I dag försökte jag göra någonting åt det. Jag gick ut och tittade i tävlingskalendern. Jag hittade fyra stycken freestyle tävlingar som jag vill anmäla oss till. Fast att jag inte har nåt program. Jag hittade 6 agilitytävlingar som jag fick stor lust att delta i och jag sneglade även på 6stycken lydnadstävlingar som ska bli Plutos start på karriären. Jag hoppas att det ska vara startskottet för mitt mentala jag att träna ordentligt. Sedan bytte jag freestylelåt till Bobbo, satte början på hans HTM klass2 
program och sparade två låtar som kan bli Plutos i klass2. Medan jag lyssnade på låtarna var jag ju tvungen att se om mina tankar funkade, så det blev en del freestyleträning på vårt hala vardagsrumsgolv här hemma. I dag känns det jätte bra. Nu skulle jag vilja ta mej till ridhus och träna agility med Pluto. Han behöver bli säkrare för att kunna starta den 12 maj. 
 I år debuterar Bobbo i klass2 i freestyle, antagligen blir det klass 2 i HTM också. Han har en tävling kvar innan han får ett diplom. Pluto saknar också bara en tväling i klass 1 för att få gå upp i tvåan för mej i freestyle. Förhoppningsvis kan jag starta honom i en HTM 1, lydnadsklass 1 samt agility- och hoppklass 1 under säsongen. Hans stora debut år med andra ord. Men det kräver lite mer fokuserad träning från mitt håll. När pengarna trillar in om nån vecka ska jag börja anmäla oss till tävlingarna. Nu fasen ska jag inspirera upp mej själv!

Inga kommentarer: