Translate

onsdag 22 juli 2015

Upp och ner på semestern.

Tältet var fint men tyvärr regnade det in 2 ggr!
Vi har varit och campat. De tre barnen, den stora mamman och den lurviga sonen. Allesammans i den lilla bilen, fullpackad med tält, sovsäckar, kläder och prylar. Vi gör en Östgöta-turné. Så vi började i Klockrike, gjorde Motala och Vadstena innan vi upptäckte Ödeshög, Tåkern och även Västervik. Vi har även gluttat i Linköping och Norrköping.

Bobbo var populär.
Att tälta ensam med barn och hund i ett tält som regnar in och två barn som argsint sett på vardagen som något man måste överleva var å ena sidan varit rätt jobbigt och andra sidan riktigt, riktigt trevligt!

Det positiva: Vi har umgåtts hela dagarna med varandra. Vi har sovit tillsammans, ätit ihop, jobbat gemensamt för att vardagen ska gå ihop och vi har upplevt tillsammans, både slott, historia, kloster, fåglar, naturupplevelser, träning, bad, spa, klippor vid Vättern i natten och akro-yoga vid tidig morgon. 
Bad i det kalla havet.
Vi har jagat pizzor, varit på talangjakt, vandrat i blåbärsskogen, spelat sällskapsspel och träffat många härliga människor. Vi har verkligen umgåtts. En vecka utan TV, utan spel och istället har vi legat och läst sida vid sida och delat våra läsupplevelser. Eftersom ena luftmadrassen var trasig redan första dagen fick vi dela på en luftmadrass allihopa varenda natt och vi har lagat vår mat på stormkök och på den gemensamma grillen som cirkusfamiljen satte upp i Västervik. 180 personer från vår cirkus campade tillsammans och barnen sprang mellan husvagnar och tält som om de aldrig gjort annat. 
Stora N fick testa cirkusskolan och blev förälskad
i diablon.
Det var föreställningar på kvällen och cirkusskola på förmiddagen. Men innan dess så hade vår lilla familj egentid vi Tåkerns strand, vid prinsessans Estelles sagostig och i Vadstena där vi besökte både slottet och klostret. Vi har skrattat och skojat. Vi har hjälpts åt att få vardagen att gå ihop och verkligen lyssnat på varandra. Och jag tror att jag äntligen bröt igenom det onda hos ett av mina barn.

Mittmellan N startade dagen med
acro-yoga

Det negativa: Regn två gånger. Inte positivt när det nyinköpta tältet regnar in! Sonens mobil badade i en pöl och blev delvis förstörd. Han var såklart förtvivlad! Ca 1liter vatten kunde jag första morgonen tömma ut tältets plastgolv! Helt sinnessjukt! Då tyckte både maken och sonen att vi skulle ge upp och åka hem. Men jag vägrade. 
Jag var här som tioåring, nu 28år senare åter
vid Rökstenen.
Barnen bråkade flera gånger varje dag och speciellt sonen var på uruselt humör och triggade igång Lilla N till helt galna bråk. Jag är inte riktigt van vid det. Luftmadrassen till de två stora gick ju sönder så vi sov allesammans på min. Det gjorde visserligen ingenting för det var rätt mysigt och vi höll värmen bra men just när det skedde undrade jag var sjutton jag höll på med. Sista dagen när förställningen på cirkusen var i full gång och vi packat ihop vårt tält i bilen hörde jag ett dånande ljud. Det kom en regnskur utan dess like. Stackars Bobbo var kvar ensam ute i regnet utan skydd, så jag rusade ut och hämtade honom och lade honom i bilen. De korta metrarna jag sprang gjorde mej lika blöt som om jag hoppat i sjön. Det var den värsta regnskuren jag varit med om. Stackars Bobbo! Han hade det också lite jobbigt med knölen som växte, han hostade och harklade sej så tillslut stannade jag till vid en hundaffär och köpte sele till honom. Det blev lite bättre.

Lilla N kör agility med Bobbo på campingen.
Jag kan absolut tänka mej att campa vidare med ungarna. Ett bättre tält måste dock inhandlas. Jag har aldrig trott på att semestern måste vara perfekt och när jag ser tillbaka på denna vecka gör jag det med både en suck och mycket glädje. Äventyrsbad, agilityträningen, när vi var vid klipporna sent, sent på kvällen, spavällen, mornarna i tältet, frukost på stormköket, vandringen på sagostigen och dagarna i 
Nere i kanonrummen på
Vadstena slott.
Vadstena, familjespelet och våra mysiga lässtunder...... det är minnen som jag håller otroligt varmt i hjärtat.

Föreställningarna var fantastiska!Inga kommentarer: