Translate

fredag 3 juli 2015

Han tappar och jag tar efter!

Nu har värmen och sommaren verkligen kommit. Vi badar i sjön igen. Förra året var premiärdoppet i maj, 2015 blevdet i juli. 
Ville inte bada!
Bobbo valde att inte gå i det kalla vattnet i slutet av juni men nu har även han tveksamt gått i vattnet. Det är så grymt konstigt att inte se honom vräka sej ut i sjön. Han som alltid varit min skogsmaskin och ett riktigt blötdjur. Men inte längre. Bobbo 12½år är inte alls samma hund som när han var 10år. Jag kommer ihåg när han var unghund. Jag hade så svårt att föreställa mejhonom som en gammal hund. Men nu är vi här och jag har fortfarande svårt att inse att det är samma hund som jag kamperat ihop med mer än ett decennium. Men jag anpassar mej. Jag fick honom som 26åring och klarar han sej året ut eller ännu hellre även nästa då har jag honom till jag är inne eller passerar mitt 40;de år. 
Han har lidit av värmen idag, men var glad nere på stranden och ute i stallet. Snart åker vi på semester ihop. 
Min fina Bobbo nere vid stranden
Antagligen vår sista, eller iallafall en av de sista, gemensamma semestrarna tillsammans. jag oroar mej lite för att han ska må dåligt under vissa av strapatserna, men jag har sagt till mej själv att han hellre är med mej än hos sin kusin. han vill väldigt gärna vara med mej och barnen hela tiden, så vi får anpassa oss efter honom helt enkelt. Jag njuter av värmen. Jag har visserligen nästan-bränt-mej. Det gör ont att ha bh och linne på axlarna, men 
Nu badar han igen!
inte så att jag är illröd. Pepino är slö i värmen och jag har inte ridit den här veckan. Hanna red honom i tisdags, jag tänkte ta en tur i morgon om inte värmen är för tryckande. Det är skönt att ha semester nu när värmeböljan väller ut över oss. Ändå, trots att SLÖ är vårt mellannamn nu i solen, har jag hittat nya mål inom träningen. En gammal dröm som vaknat till liv. Jag vet inte om jag kommer lyckas men det vore kul att starta ett triatlon. Så nu funderar jag på hur jag ska lägga upp träningen för att kanske faktiskt klara det. Simning, löpning och cykling. Jag kan verkligen inte varken springa eller simma. Men det är aldrig försent eller??? säger jag och tittar på Bobbo som sover sött bredvid mej. Han vill fortfarande saker, men inte i samma tempo. Jag tror han får vara min förebild!

Inga kommentarer: