Translate

tisdag 28 juli 2015

Kyckling


Vår kyckling börjar må bättre!

Jag var tvungen att gå in i stallet och titta på hur det går för kycklingarna där. Två stycken, en svart och en gul/brun som är födda en vecka före Lilla Gul. De gick omkring, sprättade och mamman matade dem med smulor från matlåren. Snart kommer Gul också vara sådär! Än så länge gömmer hon sej mest under mammas vinge. När Tipptopp reste på sej för att äta då stapplade Lilla Gul också runt på sina stora ben. 
Mamma Tipptopp passar på att äta samtidigt som Lilla Gul går på
upptäcksfärd.
Såret under vingen och på magen lyser mindre ilsket rött och veterinären sa att det inte finns så mycket att göra. Antibiotika kan göra henne lös i magen så det är lika farligt som såret. När Tipptopp sedan lade sej på ankägget hon också ruvar på så ville inte alls den lilla kycklingen komma efter. Istället gick hon på egen upptäcktsfärd, pickade lite innan hon gick tillbaka. 
Lilla Gul vill ligga nära mamma men
inte riktig krypa in under vingen än,
Men det är skrämmande att se hur hårt Tipptopp pickar på sin bäbis för att få henne under vingen igen. Men Lilla Gul bara blundade och fortsatte söka sej ner under den varma vingen. Jag hoppas det fortsätter gå bra, för oj vad jag redan tycker om det lilla livet! Namnförslagen begränsar sej för tillfället till Piggelin.

Inga kommentarer: