Translate

torsdag 17 april 2014

Dålig kondis

Jag o hundarna går hemifrån
Pluto har ju haft ett bakslag med bakbenet igen och därför har det inte blivit så många långa promenader sista två veckorna. Tyvärr blir det så för Bobbo med då. Istället har de nosaktiverats och tränats lite i apportering. Sakta går han bättre och idag var vi ute och gick i drygt en timme. Vädret är fantastiskt och sommaren är på G.Det första jag märkte var att Bobbo efter lite mer än halva vägen började flämta och var märkbart påverkad. 
Efter ett tag började även Pluto sacka och sänkte svansen. Jag vet inte om de tappat kondis eller om det var värmen som slog till på dem.
Bobbo har ju haft lite perioder när han går ner sej lite, men idag slog det mej att han kanske inte kommer orka med långpromenader mitt på dagen i sommar! För även om han piggar på sej igen så är han faktiskt gammal nu. För några år sedan tänkte jag att den här sommaren som kommer nu kanske blir hans sista. Nu har jag helt släppt den tanken och planerar för att ha honom kvar både nästa och året efter. Man blir lite kall när man påminns om att det kanske inte är så. Bobbo har varit med mej i 11år. Längre än vad jag haft mina barn. Det är nästan lika länge som min kanin Bubba var med, han höll ut i 13 år, och sköldpaddan Pyrit rymde efter 25år i min ägo. Men Bobbo är något mer. Lite mer familj. Idag ser han gammal ut. Kanske har han blivit deprimerad av passiviteten sista veckorna? Ska jag vara ärlig har han väl inte haft skitkul sista månaderna... Han påverkas ju också av det som pågår i vår människovärld. Men kanske ska jag inte dra på för höga växlar på dagens promenad? 
Kanske jag ska slappna av och tänka att det är den ovana värmen som får dem att krokna lite tidigare... I vilket fall som helst hade vi en super mysig promenad och ingen av hundarna gick ju och släpade bakom mej. Jag formligen älskar att vara djurägare och önskar att jag kunde ha fler djur och lite mer tid. Tänk att få jobba med det halvtid, mocka, gosa, träna, hugga i. Tills dess har jag min doggisar. Och de är värda mer än allt annat! 

På hemväg igen, märkbart påverkade.

Inga kommentarer: