Translate

tisdag 4 mars 2014

Nattsudderi

Plugg i bok, på datorn och egna anteckningar. Allt på spanska såklart.
Jag sitter här med mina böcker och läser om Spaniens historia. Drottningar störtas, presidenter faller och kungar tillsätts. Det var länge sedan jag faktiskt tog mej tid att plugga ordentligt. Så jag ligger efter fruktansvärt mycket. Men i helgen ska jag försöka ta ifatt det mesta. Dygnet har bara 24timmar och jag hinner inte med allt. Just nu är det vardagen och djuren som dominerar. Och jag märker nu när jag sitter här med böckerna igen att jag faktiskt trivs med pluggandet, även om det är en stressfaktor också. Men jag tycker om det akademiska. Jag tycker om tankegångarna, analyserandet. Men jag lider över att dagarna bara är sju i veckan och timmarna är begränsade. 

Cyklingen har blivit ett bra sätt
att motionera nu när tiden tryter
Även om Lilla N vill gå mycket,
vilket är bra för Pluto och hans ben.
Den värsta smällen får hundarna ta, känns det som. Jag hinner inte riktigt med dem, och Pluto klagar högljudd och Bobbo lite mer påträngande. Jag måste hitta balansen, men den är så svår. Mitt andra nyårslöfte - balans. I dag åkte vi faktiskt inte på några aktiviteter. Dottern har fått inflammation i bröstmuskeln och kylskåpet ekade tomt. Så jag tog min yngsta dotter med på handling och lite hamsterjakt. Hon sparar till en egen hamster och idag var vi och kollade vad de finns för sorter och vad de kostar. Jag hade en tung dag på jobbet idag. Och morgondagen är jag inte alls upplagd för. Men jag hoppas det blir kul. Jag hoppas det blir bra. Jag hoppas att sexorna som kommer för att prova på spanska är nyfikna och skötsamma. Jag hade hellre haft mina egna elever. Dags att hoppa i säng. I morgon ringer klockan halv sex för att hundarna ska hinna komma ut ordentligt. Klockan är snart midnatt. Idag kom ett brev på posten. Jag ska röntga nacken och ländryggen nästa vecka. Jag mår mycket bättre och jag tror inte det kommer synas något. Som vanligt. Men visst har jag fortfarande ont. Kanske ger det nåt, men ridningen har gjort underverk med ryggen. Jag älskar verkligen ridningen. 
På hästryggen i söndags på min Geisha.
Både den på lördagarna som ger mej dunderträningsvärk och de stunder jag får med Geisha. Hon är ju öm i benen och i söndags satt jag på henne igen för att skritta ut en sväng. Ju längre vi kom destå bättre blev hon. Men hon ska nog inte riktigt ridas än. Vi fortsätter med promenader ett tag till. Tjejerna hade ridlektion på varsin häst i lördags och helgen har gått i full kareta så det blev verkligen ingen vila. Kommande helg blir lite lugnare. Jag ska till och med hinna träffa mina bästa vänner. Och plugga. Och träna hundarna. Och umgås med barnen. Och rida. Och städa. Och ge kärlek till min man. Och städa tomten. Och gå på årsmötet. På två dagar.... balans?

Inga kommentarer: