Translate

söndag 7 april 2013

Varför åka till Tallinn?

Den vanligaste kommentaren jag fått när det gäller min resa till Estland med bara min mellersta dotter har varit; -Varför då?
 Jaaa varför då? Eller varför inte?
Jag lever inte i en familj där vi har råd att åka utomlands varje år, dra en repa till fjällen i februari samt att dra Sverige runt på nån husvagnssemester. De pengarna finns inte. Inte hos oss.


Kusinerna från Halmstad

Våra semestrar har sett olika ut varje år. Men oftast har de varit någon resa ner till Halmstad varje år. Vartannat år har vi varit i Danmnark - vi älskar Danmark i allmänhet och Lökken i synnerhet.
Kolmårdensdjurpark besöks många gånger varje år.Öland har också varit ett populärt resemål. 
Kolmårdens djurpark
Så varje sommar blir det lite temaparker som Astrid Lindgrensvärld, Skansen och Ölandssjurpark, och sådär.
Sommar, hemma, på väg mot vår sjö

Stor del av sommarlovet går åt att kuska runt och tävla med hundarna.
Mycket av sommaren spenderas hemma, vid vår sjö, i vårt fina sommarhus som även är vårt vinterhus. Hemma, stressa ner. Men tyvärr inte mycket spännande utomlandsvistelser.

Jag vill visa barnen världen. Högt och lågt. Jag vill även ge mina barn en längre sammanhängande egentid. Egna upplevelser tillsammans med bara mej. Jag har velat åka till Tallinn i två år. Men inte tagit tag i saken. Har varit lite rädd för Tallinn. Jag har släkt där. Men vet inte vad de heter. Min morfar kom därifrån men jag känner inte till platsen. Jag kommer vara vilsen på en familjär plats. Därför ville jag dela den upplevelsen med Mittimellan N. Därför bestämde jag för några veckor sedan att nu åker vi. Jag blundade, beställde resa och nu var det dags att åka. Jag frågade inte ens Marcelo. Jag bara beordrade honom att vara pappaledig. 
Tallinn
Jag skulle åka till en del av mina rötter, med den person som är absolut den mest underbara att hålla min hand samtidigt som hon bara tar livet för vad det är. Hon upplever livet varje dag. Helt orädd. Min modiga riddarprinsessa.

Därför skulle jag resa till Tallinn med min mellersta dotter. Pluto och barnen skulle få vara med sin far och Bobbo fick vara med sin kusin Rut.( Jo, jag delar på hundarna när jag inte är hemma.) Jag och Mittmellan  N skulle ut på vår första resa tillsammans. Mor och dotter. Bara hon och jag. Ett budgetalternativ, men Tallinn är en spännande plats och vi visste inte alls vad som väntade oss. Vi  skulle resa bakåt i historien. Länka nutid med dåtid. Börja rota i säcken.

Inga kommentarer: