Translate

söndag 14 april 2013

Söndags sol

Husbygge på G
Söndag. Solen strålar, det är varmt i luften. Altandörrarna står öppna, luften sprider en härlig känsla i kroppen. I vår familj är vi inte utemänniskor såsom våra grannar. De är ute jämt, mina barn vill hellre vara inne, om inte vädret är fint. Idag vill de vara ute. De har dragit fram bräder och spikar och ska bygga ett hus till sniglarna och spindlarna. Hundarna ligger i solen och njuter. Och det är flera saker som slår mej.

När det är vinter och kallt ute, varför skäller hundarna på allt och alla som går förbi? När det är soligt ute skäller de nån gång ibland, men sitter mest och kollar när joggare och hundägare promenerar förbi.


Skräpigt och fult överallt!
Hur gott det än är med värmen och att få komma ut en stund, varför ser man som vuxen allt jobb som måste göras? Det är skräpigt och fult överallt. Ändå plockade vi i ordning i höstas. Så det är nästan inte ens kul att gå ut, speciellt när man är sjuk och inte orkar ta itu med det på en gång.

Hur kan jag ha fått så tre helt olika barn som är så lika 
varandra?

Snön börjar försvinna, men än
 har vi mkt kvar!
Undra hur länge det tar innan snön försvinner? Vi har två decimeter snö på sina ställen och gräsmatta på andra ställen.

Hur kommer det sej att man trots allt känner sej lyckligare så fort vinden blir varmare och solen lyser? Helt otroligt skönt!

Inga kommentarer: