Translate

måndag 1 april 2013

Min faster fyller 50.... va 60ÅR????

Ingmarie, lätt överraskad när vi invaderade
hennes kök.
I dag fyller Ingmarie 60år. SEXTIO ÅR???? När vi skulle samlas och fira henne var jag så säker på att det var 50 hon fyllde. Men lite enkel mattematik - pappa är 61, shit när blev han det? - och hon är ett år yngre. Om Ingmarie varit en tant hade det kanske varit naturligt att hon fyllde 60år. Ni vet om hon vore så där .....gammal. Men som hon säger det själv - Ibland är jag barnsligare än barnen!  Min faster kommer inte gå till världshistorien som världens snällaste som aldrig gjorde en fluga förnär ( det kommer inte jag heller). Min faster har skinn på näsan. Hon är verbal. Hon är stark. Hon är en kämpe. Och det har nog inte alltid varit så lätt för henne. För som hon kämpar ibland. Men så träffade hon Thomas på gamla dar. Kärleken i hennes liv. Och hon känns inte lika på offensiven längre. Det känns som hon nu kan njuta mer av livet och att hon är mer avslappnad. Och idag fyller hon 60 år.

Ingmarie bor i det hus som jag och mina föräldrar bodde i när jag var liten. Nu är det dock mycket finare än när vi huserade i huset. Jag och ungarna var där med present tillsammans med farmor, kusiner, fastrar och farbröder. Det var en riktigt rolig stund. Det var sån skön humor. Jag kände mej så hemma. Vilka fina, enkla människor det är i min 
Farbror Bosse med sin fru Gittan, faster
Susanne och faster Ingmarie
Anderssonska släkt. Helt ärligt var det en av de bästa  stunderna det här året. Uppkrupen i soffan, åt smaskiga muffins som kusin Neli bakat, te i muggen, ananas, ost, potatisklyftor, sallad, melon, samtal, skratt. Jag vill ha mer. Jag vill ha mer. Kusin Peter och Stora N busade som grabbar gör. Han är så snäll vår Peter. Han har glansen i ögonen igen. Det var en viktig stund för mej. Jag är glad att vi åkte dit. Jag är glad att jag har en fungerande familj på en sida släkten. Farmor som inte hör någonting, faster 
Kusin Neli, dotter till Ingmarie som
fixade supriseträffen!
Susanne som satte griller i huvudet på mej, underbara hon, farbror Bosse och Gittan som är ute och reser världen över nu som pensionärer. Jag har svårt att förklara hur mysigt det var där i den stora svarta soffan omgiven av värme. För det var verkligen värme.

Jo just det, det här skulle ju vara ett grattis inlägg till Ingmarie. Grattis på din dag och hoppas du hade det lika bra som jag när vi firade tillsammans. Älskade Birgitta Petersson!

Inga kommentarer: