Translate

söndag 25 januari 2015

HALLÅÅÅÅ!!!!!


Jag skriker nästan så högt jag kan. Händerna formar en tratt från min mun så ljudet ska riktas åt rätt håll, men Bobbo rör inte en min. Han hör inte. Så kommer jag på... jag klappar mina händer. Genast lyfter han huvudet från fläcken han nosade på. Pigg, vaken, undrande vad jag vill.

Ibland när han sover tungt vid våra fötter på kvällen så reser jag mej, går ut i tvättstugan där hans mat står, öppnar locket, fyller måttet, går ut och låter foderkulorna smattra ner i i stålmatskålen. Inte en min rör han. Inte ett ljud hör han. Han sover gott. När  jag gick utbildning om hörselskadade barn fick jag lära mej att det första som försvinner när hörseln tryter är vissa frekvenser, som bokstaven SSsssss. Det har jag nytta av nu när Bobbo tappar mer och mer av sin hörsel. Han hör inte högfrekventa ljud. Så ibland får jag säga tre gånger "varsegod" i olika tonlägen innan han hör mej. Alltid är det på den lägsta han reagerar. Förutom en smygande dövhet är Bobbo ganska vaken av sej. Kortisonet han får var tredje dag gör underverk. Han har inga problem med varken bajseriet eller andningen. Får han vara så här lever han ett år till, utan tvekan. Men inne i mitt hjärta har jag svårt att se att han klarar hela sommaren. Trots hans pigghet. 
Bobbo söker över området efter Korren.
Ganska bra fart och idag hittade han den alla
9 sökslagen.
Idag körde vi lite sökövningar med favoritleksaken Korren. Vi använde även den till några singel-markeringar. Den har väldigt dålig doft, men Bobbo kämpar på och idag behövde han inte ge upp en enda gång, fast den föll djupt ner i snön. Han skuttade glatt runt med svansen viftande som en snabb helikopter. Jag älskar hans svans när han jobbar. Nu i veckan ska vi gå kurs. Kanske är det vår sista kurs tillsammans. Jag ska testa på någonting helt nytt, Något jag aldrig varken sett eller prövat. Vi gör det för att aktivera oss. Mest för att Bobbo vill vara mer till nytta. Han sa det, jag lyssnar. Vi får se vad han säger vid första tillfället. Ska bli kul att jobba ihop igen. Min kille och jag.


Inga kommentarer: