Translate

söndag 18 januari 2015

Bågskytte tränig

Pepino fick idag bekanta sej med båge och pilar. Han fick en ryttare på ryggen som sköt i skritt. Nu ska han tävla SM. Hur gick det till?

Idag var det bågskytteträning ute i stallet. Jag fick med mej sonen. Eftersom jag inte mådde bra så bestämde jag mej för att inte rida utan tänkte istället miljöträna Pepino. Medan de andra stod och sköt på tavlor borstade jag Pepino. Som vanligt var han skitigast av alla. Jag var helt slutkörd innan jag var klar. Orken låg inte direkt på topp. När de andra började skritta mot fältet fick Stora N skjuta pilar när jag stod i närheten med Pepino. Jag vande honom vid bågen  och tillslut ledde jag bort den svarta hästen till fältet för mer miljöträning. 


I ett hörn tränade jag att skjuta så han ska vänja sej  vid ljudet.
Jag vet att han inte är så lättskrämd. Men samtidigt har han snabba reflexer och reagerar på sånt han inte är riktigt bekväm med, ex rörelser långt borta, getterna och blåst. Ute på fältet stod jag brevid honom och sköt lite pilar. Han reagerade inte alls. Nalle tog honom efter ett tag och började skjuta pilar över ryggen på honom. Det reagerade han heller inte på. Hanna, en tjej som kommit från Mjölby, erbjöd sej att hoppa upp barbacka på honom och skjuta från ryggen. 
Nalle sköt över ryggen på P
Banan och fältet var alldeles för isiga för att vi skulle kunna trava eller galoppera så vi körde med ledare och i skritt på alla hästarna. Pepino regerade inte alls. Hanna red honom varv efter varv och sköt tre tavlor varje gång. Jag ledde honom i skritt. Han var så himla cool. Reagerade inte alls. Det är andra gången han är med där nere på fältet och vi har skjutit pilar runt och med honom vid sammanlagt tre tillfällen nu. Det var som han aldrig gjort något annat. Han var så nöjd så. Jag var galet stolt över honom. 
Hanna på >Pepino och jag leder. Det gäller att hinna byta pil mellan tavlorna!

Hade jag varit friskare hade jag ridit jag med. Nalle och Hanna började samtala och helt plötsligt hade de bestämt att Hanna ska rida i SM med honom i augusti. Så från att träna på att acceptera ljudet från bågen till att han ska rida SM gick på typ två timmar. Det är snabbt sprunget måste jag säga! Men visst ska det bli spännande att fortsätta hans träning och se hur det går om sju månader!


Stora N sköt från Zerras rygg.....

Sonen, som är livrädd för att rida vågade sej upp på både Carina och Zerra. Han sköt som en gud från hästryggen. Även här var det i skritt pga banan. Men jösses så galet stolt jag blev.
..och han sköt från Carinas rygg. Min modiga kille.
 Stora N själv fick blodad tand och ville bara prova mer och mer. Han som för bara ett par månader sprang av rädsla när en häst frustade. Bågskyttet tycker han är riktigt roligt så kanske är det en väg in till ridningen? Inte ens Marcelo kan väl tycka att det är töntigt med ridning när det gäller något så coolt som att skjuta båge från hästryggen i full galopp?


En bra dag i stallet idag med andra ord. Vi var fullt med folk, gemenskap, träning tillsammans. Dessutom så försvann rygg- och rumpvärken jag införskaffade mej under lördagens däckande i sängen. Sjuk är inte kul. Vila ger värk i kroppen. Orättvist. Men så är det. Idag rådde jag bot på den med. Hoppas nu bara att jag inte blir sjukare igen. Två veckor räcker tycker jag.
Bågskytteträning. Pepino barbacka i förgrunden med Hanna på ryggen. Carina, Salle och skäcken Zerra med sina ryttare.
Jag älskar när vi är många tillsammans.2 kommentarer:

Sandra sa...

Vad roligt! Han är som gjort för sånt! När jag tränade lite WE men honom gillade han det massor, inga problem med saker som låter eller far omkring. Jag måste komma i sommar och titta hur det går, SM det låter häftigt :D Ge honom massor av kramar och hälsa från mig. Jag tänker på er ofta!

Åza Diaz Mägi sa...

Jag är så lyckligt lottad! Jag är så kär. Han är fantastisk! Och det märks att han gillar att bli använd. Du är välkommen när du vill, jag är dej evigt tacksam!