Translate

torsdag 1 januari 2015

Första inlägget 2015


Årets sista selfie
Har precis vaknat, den här första morgonen på nya året. Jag har varit ute och väckt hönsen ( who am I kidding, de rymde ur hönshuset någon timme innan jag gick ut!), matat dem och bytt vatten. Det blåser mycket, är närmare sju grader varmt. Bobbo följde med mej som den ständiga följeslagare han är. Han kikade under granen efter grannkatten och tog sin vanliga partullrunda runt berget och garaget. Han var glad. Jag vaknade i morse efter att ha drömt att jag var dödligt sjuk och valt att jag skulle ta en dödlig cocktail när smärtorna skulle bli för stora. Jag drömde alltså att jag skulle dö. Händerna är helt bortdomnade och värker till armbågarna. Jag somnade i soffan efter att alla 
Lilla N och Nora spelar tennis på Wii, det var turnering
 under kvällen.
gäster lämnat oss. Så jag sov själv, utan min man, utan täcke, utan mina handledsskydd. Huset är i oordning efter nattens firande. Inte så farligt, men ändå något som måste fixas...senare. Vi hade det bra. Bobbo hörde inte smällarna så bra.  
Fotat från fönstret. Raketer hör till.
Men bara på nyårsafton!
Grannarna började skjuta alltför tidigt. Redan vid åtta hördes flera raketer. Vid började efter tolv. Efter kramarna.. Rut var inte helt nöjd men så länge hon fick vara med oss här inne medan grabbarna och barnen smällde raketer gick det bra. Ankorna välte ut vattnet. En raket stack iväg åt fel håll. Höll på att gå fel. När allt var klart tog jag med Bobbo ut. Han rullade sej i snön. Rullade av sej sin berördhet. Vi var de sista som smällde. Det är så bra i vår by. Nu är det över. Det brukar inte vara massa småskjutande i tid och otid. Har jag sagt att jag älskar att bo här?
Årets första selfie
 I morse vägde jag nästan ett kilo mer än i går. Tur att jag har en våg som mäter kroppsfett, muskler och vatten också. All viktuppgång beror på vatten. Jag ska börja följa min vikt igen har jag tänkt. Förra året låg fokus på att bli bättre i ryggen. Och vilken dramatisk förbättring det blivit sedan jag började rida igen! I år tänkte jag följa fett och muskelmassan. Nu har jag väldigt mycket för hög fettprocent i kroppen. I dag börjar jag med att lite mer slaviskt följa ayurvedan under året  igen. Jag vet att jag kommer fuska en del idag. Finns för mycket gott hemma efter gårdagens fest. Men jag kommer inte slå på mej själv när jag felar. Mitt bättre mående kommer att belöna mej tillräckligt ändå. Till frukost blir det ägg och frögröt. Mums. Framförallt ger det ett välbefinnande som håller sej hela dagen. Nu startar årets första dag. Jag har gjort mitt första inlägg. En ny början men också en fortsättning på det gamla. Nu kör vi!

Inga kommentarer: