Translate

söndag 1 december 2013

Marcelo bästa som finns

Den bästa medicinen mot dåligt självförtroende är Marcelo. Hans trygga röst i luren när jag ringde och grät är sånt som får mej att rysa av välbehag. Han får mej alltid att lita på mitt grundvärde. Det är inte alltid vad det han säger. Det
är det han antyder. Det är tonen i rösten. Han sa egentligen inte så mycket, men han fick mej att veta att det är inte slutet av vägen. Han får mej att hitta den inre kraften, den inre rösten. Han får mej att inte ljuga för mej själv. För hur kan jag säga att jag inte duger till någonting bara för att jag råkar må dåligt nu, när jag vet att hela jag inte definieras i mina misslyckanden? Alla misslyckas. Han får mej att inse misslyckandena bara är en grop i vägen. 

-Jag tror på dej, brukar han säga. Egentligen tycker jag inte om när han säger det, för oftast gör han det i stunder när jag inte tror på mej själv. Men däremot när jag är lugnare hör jag hans trygga röst säga till mej att han tror på mej. Och det känns som en så skön, stark brygga att stå på. Jag måste göra jobbet, Han gör det inte åt mej. Men han har alltid en solid plats för mej att landa på. Trygghet. Kärlek. Jag kan liksom inte svika honom, för jag är jag, och jag är bra. Hans - Jag lite på dej, gör att jag stegar vidare fullt övertygad om att oavsett om jag misslyckas eller lyckas så kommer det gå bra i slutänden. Men precis lika lite som det är hans ord - Jag älskar dej, som får mej att känna mej älskad så är det inte hans ord när han säger åt mej att jag fixar allt som får mej att få tillbaka självförtroendet. Det är hans blickar på mej, hans behov av min närhet, hans kropp som slappnar av och blir lugn när han lägger sej i mitt knä som får mej att på allvar känna mej älskad. Precis som det är tonen i hans röst, hans självklarhet, hans lyssnande, som får mitt självförtroende att krypa tillbaka in i kroppen. För han hör mej, han ser min sårbarhet och ändå tror han på mej. Han slänger inte ut sej nåt slentrian att jag fixar det nästa gång, eller att jag är bra ändå. Han hör, och han han tror. Det kan man inte blunda inför. Jag kan inte blunda inför hans känslor för mej. Det skulle vara som att mörda en annan. Lika fel. Han visar tydligt att är viktig, med eller utan misslyckanden och lyckanden. 

Jag önskar att flera hade en Marcelo vid sin sida. Han är helt enkelt bäst. Och jag älskar dej så oerhört mycket mi marido. Jag hoppas du vet det. Jag är stolt att vara din. Jag är lycklig för jag är din.

Inga kommentarer: