Translate

måndag 1 juli 2013

Semesterdag

I dag, en semesterdag. Sol, läsa hundtidning, långpromenad i skogen med Rut, Bobbo och barnen. Pluto frustrerad. Sola en stund, bada i sjön. Vår underbara sjö. För en gång skull tog jag inte med någon hund. Pluto får inte simma än, även om han skulle behöva för sin egen sinnesfrid skull! Jag litar inte alls på Rut bland badande människor och hundar och jag ville för en gång skull bada riktigt mycket själv. Och som vi simmade. 
Fram och tillbaka från bryggan, jag, mina flickor och min stora, stora son. Lilla N vågade för första gången lita på att armpuffarna skulle hålla och vågade simma på djupt vatten utan att skrika. Hon var så stolt min älskade lilla gaphals. Det händer så mycket i hennes utveckling just nu. Ni skulle alla vara med och se. Det är en fantastisk resa hon bjuder oss på. Jag simmade, lät det svala vattnet bära min kropp. Låg länge på rygg och guppade. Min favoritsysselsättning, stirra upp i himlen, 
studera molnen, beskåda fåglarna på olika höjder högt där ovanför mej. Lilla jag. Guppande. I sjön. Vår sjö. 





Vi plockade smultron och blåbär,  och satte upp nätet till studsmattan - äntligen. Sedan började jag jobba lite på tomten. Kastade virke. Vattnade bärbuskar och den nya häcken vi satt. Sedan satte jag stolp. De få jag hade köpt, och sedan började jag dra staket. Äntligen har vi börjat få staket! Mycket jobb är kvar. Staketet kommer inte räcka. Stolparna gjorde det inte! Men nu har jag satt upp ca 25meter staket. Ser konstigt ut med staket på vår tomt. Vi har inte inhägnat. Vi har öppet och fritt. Men det ska bli skönt att inte andras hundar kommer in på vår tomt. Det ska bli skönt att kunna ha Bobbo ute på vintern utan att oroa sej för att han ska gå ut på vägen. Min dementa lilla son! En sommardag hemma. En latmansdag. Känns annorlunda. I morgon får vi göra lite nytta igen. Men är det sol, kanske vi tar en latdag i morgon med. Det är ju rätt skönt att njuta av sommaren!

Inga kommentarer: