Translate

söndag 29 mars 2015

Träna häst

Pepino är en häst med väldigt mycket personlighet. Så fort han hör min röst kommer han snabbt fram till mej i hagen. Han buffar på mej med sitt stora huvud och hans läppar smakar överallt på mej, håret, händerna, kragen, fickan, kinden, ryggen, axeln. Ena dagen är han cool som en filbunke, andra dagen som ett nervöst fullblod. 
Delar av flocken med Salle-ledaren, längs till vänster sedan 1åringen Bambina
med mamam Bella brevid sej. På berget står Pepino med lilla Shouni brevid sej
och man kan skymta Arons hals ovanför Salle.
Eller jag tror inte han är som ett nervöst fullblod. Jag tror helt enkelt att han gillar att busa och vissa dagar  tar han alla tillfällen i akt. Men jag har märkt att han tar det lite lugnare när barnen är med och tar hand om honom. Det är som om han förstår att de varken är så kunniga eller uppmärksamma på hans stora kropp. Eller stor och stor. Han är inte så stor längre. Jag tycker han krymper hela tiden. Det är inte någon som reagerar på att han är en stor häst längre. Så visst har det försvunnit kilon på honom. Fast han äter hela dagarna. 


Jag har beslutat mej för att jag skulle vilja köra in honom. Fråga mej inte varför, jag tycker det är himla osäkert att sitta i en vagn bakom hästen, men jag tror att det skulle passa både honom och mej faktiskt. 
Mittimellan N ger det stöd han behöver för att tänka framåt.
Så nu har jag börjat tömköra. Och min bästa medhjälpare är Mittimellan N! Så tillsammans arbetar vi för att han ska kunna svänga i mjuka bågar och lyssna efter röstkommandon 
Ibörjan var det svårt att fatta vad vi ville
men så länge dottern är med löser vi allt!
på ett bättre sätt. Det går faktiskt riktigt bra. Han behöver fortfarande stödet med Mittimellan N, helst vill han annars gå runt och komma fram till mej som går bakom. Men så länge hon är med går han framåt utan problem. Vi jobbar ofta i skymningen men snart kommer ljuset och då har vi lite mer tid på kvällarna. Det blir väl till att köpa brösta och vagn i sommar någon gång! 

Idag kom vi ut till stallet och valde att ta en promenad med Mårten och Pepino. Alla barnen var med och vi fick en riktig trevlig stund tillsammans. Pepino lunkade på bakom mej och blev inte skrämd av bilen som kom bakifrån. 
Barnen får ju inte vara med så
bilden Stora N tog på mej och Svarte P får
demonstrera vår fina promenad!
Mårten skötte sej exemplariskt med Mittimellan N. Det var skönt i stallet idag. Så där himla harmoniskt och bara ....skönt. Vi begav oss ut ganska snabbt för att hinna tillbaka innan mörkret föll. Mobilkameran kräver mer ljus än skymning ger så bilden ger intrycket att det var himla mörkt, men det var det inte. Jag kan inte med ord beskriva hur underbart jag tycker det är att jobba med Pepino. Även så här små promenader är träningstillfällen som jag försöker att använda. Och Pepino tycker om att jobba. Han älskar när vi kör tricks och frihetsdressyr. Själv är jag inte så duktig men i juni kommer det en instruktör på tvådagars clinic och den ska vi självklart vara med på! Att börja med hästar igen är det bästa jag gjort för mej själv på länge! Träning både för kropp och hjärta.

Inga kommentarer: