Translate

söndag 5 oktober 2014

Skulle du kunna ändra alla dina beslut?

Just nu är det mest häst och plugg i bloggen. Inte så mycket tankar längre. Tankarna har liksom tagit slut. Hela min existens går ut på att hinna med, att fixa, att klara, att planera. Jag behöver planera in vilostunder för att jag ska orka med allting. Jag måste planera in sovstunder för att inte däcka. Att tänka..... att reflektera...... det är inte så mycket av den varan. Men så ibland stannar jag upp, analyserar nuet. Idag var en sådan dag. Jag stannade upp. Men jag insåg ganska snart att jag är fast i det som nu är mitt liv. Inte fast så att jag inte kan ta mej ur, utan fast för att jag vill vara här. Det enda som tynger mej som 100000kg är pluggandet. Måtte jag bli klar till jul! Jag behöver poängen för mitt jobb skull. När de ändrade utbildningen och jag inte längre fick tillgodoräkna mej det jag läst förstod jag inte vad det skulle innebära. Nu förstår jag det till fullo. Så kan jag få ta bort den pressen så kommer livet bli lättare. 

Jag vet att många skakade på huvudet åt mej när jag började med hästarna igen. Snart är det ett år sedan. En hel del har hänt under mitt hästår men det är ett av de bästa besluten jag tagit sedan jag skaffade barn. Jag var så vilsen ett tag och nu känns det så hemma. Just det här att ta beslut som är bra för en själv, jag undrar om det inte är det som många gör tokigt? Jag har fått för mej att många fattar beslut som rör deras liv på felaktiga grunder. Man kanske gör det för att vara en bra vän, eller partner. Eller för att tidningarna säger att det är bra att träna, eller för att man borde. Hur ofta stannar människor upp och ifrågasätter de val de gjort? Hur ofta stannar du upp och är till fullo beredd att bryta alla dina aktiviteter, alla dina val? Jag gör det kanske varje månad. För jag vet att den dagen jag svarar ja på den frågan så är jag beredd på de konsekvenserna. Men jag vill inte sluta leva det liv jag lever. Även om jag svär över plugget så tycker jag det är kul, men framförallt är jag inte villig att skjuta upp det och ha den pressen på mej att jag måste fixa det sen. Jag vill vara klar nu. Jag vill bli klar så fort som möjligt. Två gånger har jag tagit beslutet att skita i att plugga. Jag avbröt kurserna, tyckte inte att de gav något, så jag vet att jag kan. 

Det är ju bra att jag känner mej själv. Det är väl bra att jag reflekterar och tänker igenom. Men för den skull fattar jag inte alltid de klokaste besluten för mej själv. Men jag är beredd att ändra dem när jag känner att de blir fel. Jag har ingen prestige i att visa att jag hade rätt från början. Jag måste ju ta hand om mej och då måste jag vara ärlig mot mej! 

Just nu är jag världssämsta matten i världen till mina hundar. Jag funderar ofta på om jag verkligen ska ha hund, så lite som jag gör med dem just nu. Jag vet att det kan vara sista hösten med Bobbo, vill jag komma ihåg mej själv så här dålig hans sista höst? Så tänker jag hela tiden. Men nu förmår jag inte mycket mer. Och det lilla de får, promenader och lite sökövningar är mer än om jag går sönder helt. Alltså får jag stå ut. Fram till jul, fram till jul-är mantrat. Det här är teorier som inte är vetenskapliga. Teorier som inte är godkända och väldigt beprövade, men det är så här jag lever och jag är faktiskt, överlag, väldigt nöjd med mitt liv. Nu har jag planerat att sova! Mat och sovklockan ringer. Innan midnatt ska huvudet vara på kudden. Jag hann med inlämningsuppgiften med 40minuter tillgodo den här söndagen med. Då håller jag planeringen ganska okey. I morgon jobb. I morgon kommer roliga nyheter. Men de får vi tala om i mörrn! Godnatt!

Inga kommentarer: