Translate

måndag 27 oktober 2014

Kurs med häst

Okey jag ska vara helt ärlig. Mina ben funkar inte riktigt lika bra som de gjorde innan mina ryggskador. De har blivit bättre, men jag har svårt att parera, gå på ojämna underlag och hålla balansen. Det märks också i ridningen. Jag har märkt att jag inte får de resultat jag egentligen vill ha när jag rider och jag har efterlyst att få någon som piskar på mej och dirigerar mej i rätt riktning. Så kom då tillfället med Wannabe-weekend och jag anmälde mej och Pepino, utan att egentligen förstå vad det innebar. Nu vet jag. En hisklig massa träningsvärk, inflammationer i muskelfästen och en seg trötthet. Men förutom det...... så himla massa matnyttigt! Jag har varit på kurs!

Pepino testar omgivningen lite nu, även mej. Resultaten väntar på sej och hur jag ska fixa det var en fråga jag funderade mycket på. Några steg har jag tagit på vägen men under helgen på Gårdeby Stuteri fick jag lära mej så mycket. Pepino fungerar alldeles utmärkt med att inte ha kontakt mellan handen och munnen. Långa tyglar och snabba ben var helt hans melodi! Övningarna vi gjorde gick ut på att panga med vattenpistoler, 
rida med röda faner vajandes efter oss, springa med skvimpande vatten, gå över vippbroar, genom hinder hinder av diverse slag som biltvätt och vattenmatta samt att sparka fotboll. Snacka om förtroende övningar! Men vi fixade nästan alla! Eva, instruktören, konstaterade snabbt att hans vänstra sida var hans svaga sida och så mycket beröm som Pepino fick, det var underbart att höra. Känslig, ambitiös, toppenhäst, cool, ja det var både det ena och det andra hon sa om honom. 
Skjuter på ballonger i snabbtrav med vattenpistol.
Yihaa!
Framförallt gav hon mej verktyg att arbeta med och det var precis det jag behövde. Vad hon uppmärksamamde mej på är att jag inte kontrollerar mina ben. När hon insåg att jag inte själv märkte vad jag gjorde med dem gav hon mej tips på hur jag skulle se på honom vad jag gör. Hon lyckades med andra kringgå problematiken. Nu är det bara att träna och träna på tipsen jag fått. Eventuellt blir det en ny kurs i vår. Tills dess ska jag nog hantera krigsleksakerna lite bättre och kunna stänga grinden efter att jag öppnat och gått igenom via hästryggen!

Inga kommentarer: